Põhjus, miks lennujaamades on maas vaibad

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijad puhkavad Miami lennujaamas vaipkattel
Reisijad puhkavad Miami lennujaamas vaipkattel Foto: RosaIreneBetancourt 6 / Alamy/ Vida Press

Enamikus lennujaamades on paljud alad kaetud vaipadega. Loogiline oleks ju, et reisiterminalide põrandad oleks vaipkatteta, mis teeks nii põranda korrashoiu lihtsamaks kui ka muudaks ratastel kohvrite vedamise hõlpsamaks. Miks siis lennujaamad ikkagi põranda vaibaga katavad?

Lennujaamades kasutatakse vaipu hoopis selleks, et reisijate meeleolu ja käitumist mõjutada, vahendas Travel and Leisure.

Nimelt on paljude lennujaamade väravate alal vaibad, mis on seal selleks, et reisijad tunneksid end enne lennuki õhkutõusu lõõgastunumalt. Vaibad tekitavad pehme ja hubase tunde ning inimesed tunnevad end üldiselt vaipkattega ruumis mugavamalt.

Vaibad ning ka madalamad laed, loomulik valgus ja mugavad toolid aitavad reisijatel, keda võib lihtsasti tabada reisistress, end mugavamalt ja lõõgastunumalt tunda.

Mis on selles kasulikku aga lennujaama jaoks? Lennujaamade turu-uuringute koostaja DKMA andmetel hindavad lennujaamad kahtlemata lõõgastunud kliente. Nimelt on selgunud, et rõõmsad ja rahulikud reisijad kulutavad lennujaamapoodides seitse protsenti rohkem raha kui stressis reisijad.

Paljud lennujaamad lähevad aga lõõgastuse pakkumisega veelgi kaugemale ning pakuvad reisijatele spaa-teenuseid, joogaruume ning isegi teraapiakoeri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles