Tallinna jõuluturg avatakse juba sel reedel (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna jõuluturg
Tallinna jõuluturg Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Sel reedel, 17. novembril alustab Tallinnas Raekoja platsil avatav jõuluturg taas kord pühade meeleolu loomisega.

Euroopa üheks kaunimaks hinnatud Tallinna jõuluturg ei saa selgi aastal lubada kvaliteedis allahindlust, kinnitab Tallinna Kesklinna vanema asetäitja Jüri Lump. Seetõttu on sel aastal, nagu ka varasematel aastatel tehtud väikesed uuendused.

«Oleme seekord soetanud uut kuldse tooniga valgustust, mis aitab luua jõuluturul veelgi soojema ja pidulikuma meeleolu,» sõnas Lump.

Läinud neljapäeval toodi Raekoja platsile jõulukuusk ja kohe algasid selle ümber ka ettevalmistustööd jõuluturu majakeste püstitamiseks. Jõulukuuse jaoks soetas Kesklinna valitsus lisaks eelmisest aastast tuttavatele valguskettidele veel poolsada uut LED-valgusega ketti, millel on kokku 5000 kuldset valgust kiirgavat lampi. Sama palju lisandub uusi punaseid säravaid südameid, mis mullu osutusid väga populaarseks. Samuti kuulub sarnaselt läinud jõuludega kuusekaunistuste hulka 260 kuldset ja punast kuuli.

Jõuluturult saab osta mitmekesises valikus jõuluhõrgutisi ja käsitöötooteid iga päev kella 10–20. Söögikohtades pakutakse hapukapsast, verivorsti ja muid siinmail tuntud jõuluroogi, lisaks avatakse tänavu ka grillimaja. Oma jõulukaupa tulevad sel aastal esmakordselt pakkuma naaberriikide kaupmehed. Esimesest advendist ehk 3. detsembrist alates asub oma kontorisse jõuluvana, kellele lapsed saavad iga päev salme lugeda ja kingisoove edastada. Lavalt pakutakse rikkalikku kultuuriprogrammi, milles esinevad sajad lauljad ja tantsijad.

Koos jõulukuusel süttivate tuledega kuulutatakse jõuluturg Raekoja platsil avatuks 17. novembril kell 17 ning jõulumaagiat saab külastada traditsiooniliselt kuni kolmekuningapäevani ehk 6. jaanuarini.

Tallinna, ja teadaolevalt ka maailma esimese jõulukuuse tõid Raekoja platsile Mustpeade vennaskonna liikmed 576 aastat tagasi. Tallinna jõuluturg meelitab igal aastal kohale tuhandeid külalisi nii Tallinnast kui ka väljastpoolt Eestit. Siinset jõuluturgu on mitme välismaise meediakanali seas tunnustanud näiteks CNN. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles