TripAdvisor hakkab märgistama ahistamissüüdistusi saanud majutusasutusi

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ian Dagnall / Alamy/ Vida Press

Tuntud veebisait lisab ahistamissüüdistuse saanud asutustele kolmeks kuuks juurde äratuntava märgi, et pöörata tähelepanu reisitööstuses aset leidvatele ahistamis- ja ärakasutamisjuhtumitele.

TripAdvisor paneb märgi külge majutusasutustele, mille kohta käivates arvustustes on mainitud aset leidnud seksuaalset ahistamist ja ka neile asutustele, mille kohta on ilmunud ahistamisskandaalide või muude tõsiste probleemidega seotud uudiseid, vahendas Independent.

Märk jääb majutusasutusele TripAdvisoris külge kolmeks kuuks, kuid kui olukorra parandamiseks midagi ette ei võeta, pikendatakse seda aega veelgi, selgitas TripAdvisori esindaja Kevin Carter. Ta lisas, et märgid ei ole mõeldud mitte karistusena, vaid külastajate informeerimiseks.

Märkide lisamise ja eemaldamise otsuse teeb TripAdvisori töötajatest koosnev komitee. Isegi kui majutusasutusel on palju negatiivseid arvustusi, ei eemaldata seda siiski TripAdvisori keskkonnast. Carter selgitas, et nad soovivad, et tarbijad näeksid ettevõtetele jäetud nii positiivseid kui ka negatiivseid arvustusi.

Märgi said külge näiteks kolm Mehhikos Playa del Carmenis asuvat kuurorti, milleks olid kasutajate seas paremuselt teiseks hotelliks valitud Grand Velas Riviera Maya, neljandaks valitud hotell Iberostar Paraiso Maya ja viiendaks nimetatud hotell Iberostar Parraiso Lindo. Kõigile neile hotellidele oli jäetud tuhandeid arvustusi.

Nädal tagasi vabandas TripAdvisor avalikult Dallasest pärit 35-aastase Kristie Love ees. Nimelt oli ajakiri Milwaukee Journal Sentinel kirjutanud, et TripAdvisor kustutas mitu korda ära naise 2010. aastal jäetud negatiivse kommentaari Paraiso Maya hotelli kohta, kus hotelli turvatöötaja naise vägistas. TripAdvisori sõnul oli kommentaar olnud vastuolus veebilehe «peresõbraliku» keelekasutusega. Ajakirjale oli kirjutanud ka teine reisija, kes oli proovinud mitu korda TripAdvisorisse seksuaalsest ahistamisest kirjutada, kuid TripAdvisori arvates ei olnud mõni osa naise arvustusest tema isiklik kogemus ning seega ei lastud kommentaari läbi.  

TripAdvisor proovib nüüdsest selgemalt teada anda, miks mõnda arvustust läbi ei lasta. Carter selgitas, et TripAdvisor hakkab e-maili teel teada andma, mis lause või fraas täpselt arvustuses ei sobi ja on vastuolus ettevõtte reeglitega. Seejärel saab külastaja arvustuses parandusi teha ja selle siiski avaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles