Kuidas on Donald Trumpi presidendiks olemine mõjutanud reisimist? (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: InSight media/ Vida Press

Aasta tagasi šokeeris maailma uudis Donald Trumpi presidendiks saamise kohta. Kuidas on skandaalsete väljaütlemiste poolest tuntud president maailmaturismi aasta jooksul mõjutanud?

Ülevaate Trumpi otsesest mõjust turismimaailmale on kokku pannud Telegraph.

Maailm boikoteerib Ameerika Ühendriike

Enne kui Donald Trump presidendiks sai, tegi Telegraph veebiküsitluse, mille kohaselt 35 protsenti lugejatest lubas Ameerika Ühendriike vältida, kui Trump presidendiks peaks saama.

Tundub, et paljud on pidanud oma sõna. Trumpi esimese viie ametis olemise kuu jooksul kasvas rahvusvaheline reisimine üldiselt terves maailmas, kuid Ameerikasse reisimine langes 5,3 protsenti. Kuigi protsent ei tundu suur, tähendab see siiski Ühendriikide majanduse jaoks 158 miljonit euro kaotust nädalas.

Eriline reisijate vähesus Mehhikost ja Lähis-Ida riikidest

Kuigi Trump üritas moslemeid Ameerika Ühendriikidest jõuga eemal hoida, ei soovigi Lähis-Idast pärit inimesed enam Ameerikat endise innuga külastada. Lähis-Idast ja Aafrikast pärit külastajate arv on kahanenud tervelt 30 protsenti. Samuti on mehhiklastel põhjust Ameerika Ühendriikide boikoteerimiseks, mistõttu on mehhiklaste külastuse arv vähenenud 6,1 protsenti.

Samuti on vähenenud Ida-Euroopa turistide arv 11,9 protsendi võrra, Lõuna-Ameerika turistide arv 13 protsendi võrra, Kesk-Ameerikast pärit külastajate arv 10 protsendi võrra ning Kariibide turistide arv 13,8 protsendi võrra. Ainult Aasia päritoluga turistide arv ei ole langenud.

Neid kes siiski reisivad, kontrollitakse karmimalt 

Kuigi sülearvutite keeld siiski eemaldati, on selle asemel lennujaamade turvakontroll karmistunud. See tähendab, et nüüd võidakse lennujaamades turistide reisiplaanide vastu rohkem huvi tunda, elektroonilised seadmed võidakse viia eraldi lisakontrolli ning lennujaama töötaja võib küsida näha telefonisõnumite sisu, et tuvastada võimalik terrorioht.

Euro omanikel on soodsam Ameerikasse reisida

Trumpi presidendiks saamine tõi kaasa dollari valuutakursi langemise, mis on positiivne uudis euro omanikele. Euro väärtus dollariga võrreldes on ainult kasvanud ning Ameerikasse reisija saab nüüd sama raha eest rohkem osta.

Ameerika Ühendriikide rahvuspargid on ohus ning ka piletihind tõusnud

Trump soovib vähendada rahalise toetuse arvu rahvusparkidele, mis tähendab, et järgmisest aastast võidakse sulgeda paljud telkimisalad ning rahvusparkide lahtiolekuaegu kärbitakse. Samuti hakkab parkides olema tööl vähem inimesi, mis tähendab, et Ameerika Ühendriikide loodusväärtuste kaitsmiseks ei ole enam piisavalt töökäsi. Samuti tõotavad rahvusparkide sissepääsude hinnad kasvada kolmekordseks.

Rohkem Vabadussamba külastajaid

New Yorgis asuva vabadussamba külastajate arv on kasvanud 18 protsenti. Kohaliku suveniiripoe töötaja sõnul pööravad inimesed vaatamisväärsusele kindlasti nüüd rohkem tähelepanu, kuna ühiskond tunneb, et vabadus ja liberaalsus on pärast Trumpi valimist ohustatud.

Britid ja ameeriklased ei saa enam Põhja-Koreasse reisida

Trump keelas ameeriklastel Põhja-Koreasse reisida ning hiljuti soovitas ka Suurbritannia välisministeerium inglastel riiki vältida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles