Videod: 5 lennuõnnetust, mis on jäänud kaamerasilma ette

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Youtube'ist

Lennuõnnetused on kurvad sündmused, mis juhtuvad aga nii kiiresti, et enamasti ei jõua pealtnägijad telefonegi välja võtta. Sellegipoolest on läbi ajaloo kaamerasilma ette jäänud viis ehmatavat lennuõnnetust. 
 

Transasia Airways lend 235

Taiwanis Taipeis 2015. aasta veebruaris aset leidnud lennuõnnetuses kukkus 58 reisijaga lennuk alla kolm minutit pärast õhkutõusu. Lennuk pöördus vertikaalsesse asendisse, riivas siis tiivaga kiirteel asunud taksot ning kukkus jõkke. Õnnetuses hukkus 23 pardal olnud reisijat, kuid õnnesärgis sündinud taksojuht pääses eluga.

Ameerika Ühendriikide transportlennuk Boeing 747

Afghanistanis leidis 2013. aasta mais aset juhtum, kus Bagrami õhubaasist väljunud Ameerika Ühendriikide transpordilennuk kukkus kohe peale õhkutõusu alla. Kõik pardal olnud 7 meeskonnaliiget hukkus.

Ethiopian Airlines lend 961

1996. aastal kaaperdasid kolm etiooplast Addis Adabast Nairobisse teel olnud lennuki ning käskisid pilootidel Austraaliasse lennata. Kaaperdajad lootsid Austraalias varjupaika taotleda ning ei hoolinud pilootide hoiatustest, et lennukil ei jätku nii kaugele minekuks isegi mitte kütust. Lennuk kukkus India ookeanisse Komoori saarte lähedal. 175 reisija hulgast ainult 50 jäi ellu.

Eralennuk jääb puu otsa kinni ja kukub alla

Selle aasta septembris juhtus Ameerika Ühendriikides Plainville’s õnnelik lennuõnnetus, kus eralennuk kaotas kontrolli, jäi puu otsa kinni ja kukkus siis alla. Lennukis olnud 79-aastane piloot Manfred Frost sai ainult kergemaid vigastusi.

China Airlines lend 642 

Hong Kongi lennujaamas juhtus 1999. aasta augustis õnnetus, kus troopilise tormi ajal maandunud China Airlines lennuk puudutas liiga tugevalt maapinda ja süttis põlema. 315 reisija hulgast 3 hukkus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles