Uus reisiraamat: kuidas näevad Tallinna soomlased?

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Harry Tiits

Peep Ehasalu ja Jussi-Pekka Aukia on kirjutanud raamatu, mis tutvustab Tallinna huvitavamaid vaatamisväärsusi soomlaste soovituste kaudu. Raamatus jagavad soovitusi Soome president Tarja Halonen, tuntud kirjanik Sofi Oksanen, endine Vormel 1 sõitja Mika Salo ja paljud teised.

Raamatu autoritele Peep Ehasalule ja Jussi-Pekka Aukiale jaoks on «Polkuja ja mansikkapaikkoja. Tallinna suomalaisten suosittelemana» juba tegelikult teine koos kirjutatud raamat.

Raamatu autorid Jussi-Pekka Aukia ja Peep Ehasalu
Raamatu autorid Jussi-Pekka Aukia ja Peep Ehasalu Foto: Harry Tiits

Esimene raamat nimega «Did you know that there are over 100 exciting, quirky, unique and important reasons to visit Estonia» ilmus kaks aastat tagasi ja suisa neljas keeles korraga. Seekord kirjutasid nad raamatu Tallinnast just soomlaste vaatepunktist.

Peep Ehasalu rõhutas, et raamat on mõeldud soomlaselt soomlasele ning seetõttu on raamat hetkel ka saadaval ainult soome keeles. Sellegipoolest on raamatus palju uut ja põnevat infot Tallinna kohta eestlastelegi ning Ehasalu ei välistanud, et sama raamat peagi ka eesti keeles võiks ilmuda.

Autorite sõnul on soovituste hulgas rohkelt kõigile tuttavaid objekte nagu Lennusadam või KUMU, kuid sekka põnevaid leide nii Nõmmelt, Kalamajast, Pelgurannast kui ka Piritalt. Sofi Oksanen juhatab lugejad kohtadesse, mida võib leida ka tema romaanides, nii esimese maailmasõja aegsesse vesilennukite angaari, Toompea vaateplatvormile kui ka Patarei vanglasse. Tuntud Eesti sõber ja kunstiharrastaja, president Tarja Halonen soovitab aga soomlastel tutvuda Kadrioru kandi ning Kumu kunstimuuseumiga, sest «juba ehitis ise on võimas kunstiteos ja Eesti kunst on soomlaste jaoks üsna tundmatu.»

Paljuski kõnetab soomlasi nõukogude aeg. Kiitust saavad nii Eesti rokk- kui ka klassikaline muusika, arvukad kontserdi- ja jalutuskohad, söögikohad ja muuseumid. On marsruute nii lastega peredele kui ka arhitektuuriharrastajatele ja palju muud, millest Tallinna tundvad soomlased on vaimustunud ja mida soovivad teistega jagada.

Raamat on alates tänasest müügil Viru hotelli vastuvõtus ning peatselt saadaval ka Rahva Raamatu ning Apollo raamatupoodides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles