Norra kuulsaim vaatamisväärsus valmistab tõelise pettumuse

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @mszkodzinski

Nähes tuttavate sotsiaalmeedia kontol pilte Norra kuulsast Trolltungast jääb mulje justkui oleks pilt tehtud inimtühjast maailma tipust. Karm tegelikkus on aga see, et rahu ja vaikus ei oota kaunis paigas ees kedagi.

Trolltunga on kuulus oma imepäraste vaadete poolest. Seistes 700 meetri kõrgusel maalilise Ringedalsvatnet järve kohal võib tekkida tunne, justkui oleksid maailma veerel.

Sotsiaalmeedias nähtud fotod tekitavad mulje, et tegemist on tõeliselt eraldatud ja inimtühja paigaga, kuid tegelikult pole see enam tõsi, vahendas news.com.au.

Trolltunga on pidevalt pungil turistidest, kes ootavad järjekorras, et saaks selle kurikuulsa foto teha. Paika külastades oled lihtsalt üks turist rahvamassi hulgas, kes ootab tunde, et saaks siis minutikese jooksul kivi peal pilte teha.

Külastajad jagavad sügavat pettumust ka TripAdvisoris. Üks turist kirjutas, et kui jõudis Trolltungasse, muutis see teda lihtsalt kurvaks. Teise sõnul on paik täis prügi ja väljaheiteid ning isegi turismihooaja lõpus oli külastades nii palju rahvast, et piltide tegemiseks pidi tund aega järjekorras ootama. Kolmas kurtis samuti pika ooteaja üle, väites, et pidi ootama suisa neli tundi, et pilt tehtud saada. Paljud soovitavad Trolltungale minna kell 6 hommikul, et vältida suuri rahvamasse.

Ehk siis tegemist ei ole kuidagi inimtühja ja eraldatud paigaga. Sellegipoolest ütlevad paljud külastajad, et vaated on hoolimata ülerahvastatusest imelised ja koguni hingematvad.

Trolltungat külastanud lugeja, mida arvad sina? Kas ülerahvastatus on rikkunud kogu paiga võlu?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles