Pariisi peenutsemine: linnakraanidest hakkab voolama tasuta mullivesi

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Image Box Uk Ltd. / Alamy/ Vida Press

Igas Pariisi linnaosas hakkab olema vähemalt üks gaseeritud vee automaat, mille eesmärk on vähendada plastpudelite kasutust linnaelanike seas.

Pariisi linnavalitsus teatas, et kõigis Pariisi 20 linnaosas hakkavad olema täiesti tasuta gaseeritud vee kraanid, vahendas TheSun.

2010. aastal avati esimene gaseeritud vee kraan Pariisis, kuid nüüd otsustas linnavalitsus mullivee tervele linnale kättesaadavaks muuta. Enam ei pea ükski pariislane «igavat» tavalist vett jooma.

Pariis valiti hiljuti maailma kõige elegantsemaks linnaks ning linnavalitsuse otsus pakkuda tasuta gaseeritud vett lisab Pariisile igal juhul peenust juurde.

Peenusest rääkidas on Itaalias asuva viinamarjaistanduse pakkumine siiski Pariisi tasuta gaseeritud vee jagamisest vägevam. Nimelt asub Rooma ja Ortana vahel viinamarja istandus Dora Sarchese, kust saab ööpäev läbi veinikraanist tasuta punast veini. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles