Purjus turistidest tüdinud Amsterdam keelustab õllerattad

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: adam eastland / Alamy/ Vida Press

Keeld tuleb vastusena pikaajalistele kaebustele, mis on tulnud kohalikelt, kes on mööda linna kuulsaid kanaleid sõitvatest purjus turistidest väsinud.

Amsterdami kesklinnas enam õlleratastega sõita ei saa, vahendas The Sun.

Linn peatab õllerataste sõitmise kesklinnas selleks, et see ei valmistaks enam ebameeldivusi, teatas Amsterdami piirkondlik volikogu. Volikogu sõnul nõustus ka kohus, et õllerataste keelustamine kesklinnas on igati õigustatud, kuna rattad mitte ainult ei sega liiklust, vaid ka sõitjate käitumine kipub olema ebameeldiv.

Õllerattad on Amsterdamis olnud turistide seas palavalt armastatud atraktsioon. See kujutab endast sõidukit, kus baarilaua ümber on jalgrattapedaalid ning sõiduk liigubki mitme sõitja pedaalisõtkumise jõul.

Kohalikud aga paraku seda armastust ei jaga ning rattakäruga mööda linna sõitvad ning järjest rohkem purju jäävad turistid ei ole enam ka kõige tolerantsemate kohalike meelest aktsepteeritavad. Eelmisel aastal koguti linnas allkirju, et see «kohutav fenomen» lõpetada.

Amsterdam on viimasel ajal üha enam silma jäänud kohalikke arvestava turismipoliitikaga. Selleks, et Amsterdamis oleks kohalikel endiselt meeldiv elada, on linn keelanud kesklinnas kiirtoidupoed ning plaanib hakata turiste ka iga veedetud öö eest maksustama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles