Maailma parimad lennufirmad on selgunud

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air New Zealand
Air New Zealand Foto: Chameleons Eye/REX/Vida Press

Juba viiendat aastat järjest valiti maailma parimaks lennufirmaks Air New Zealand.

Hiljuti valiti jälle maailma parimat lennufirmat ning seegi kord napsas Air New Zealand endale võidu, vahendas Telegraph.

Tegelikult pole vahet, kas lendad parimateks valitute nimekirjast esimese või kümnenda lennufirmaga, need kõik kuuluvad lennunduse eliiti ning on parimatest parimad, selgitab lennufirmadele hinnangu andnud kohtunike tiim.

Parimad lennufirmad on airlineratings.com andmetel järgmised:

1. Air New Zealand

2. Qantas

3. Singapore Airlines

4. Virgin Australia

5. Virgin Atlantic

6. Etihad Airways

7. All Nippon Airways

8. Korean Air

9. Cathay Pacific

10. Japan Airlines

Parimate leidmiseks kasutas airlineratings.com 13 kriteeriumit, mille hulka kuulus näiteks lennukite turvalisus, innovaatiline lähenemine reisijate turvalisusele, lennukite vanus, reisijate tagasiside ja keskkonnasäästlikkus.

Kohtunike tiimi sõnul otsivad nad lennufirmasid ja juhte, kes pööravad tõeliselt tähelepanu reisija kogemuse parandamisele ja innovatsioonile, seda just eriti tavaklassis lendaja jaoks.

Air New Zealand tegi erakordse tulemuse, tulles esimesele kohale kõigis 13 kriteeriumis. Siiski märkisid kohtunikud, et kuigi Air New Zealand püsib tipus juba viiendat aastat, on Qantas ja Singapore Airline tegelikult järele jõudmas.

Euroopa esindajatest jõudis esikümnesse ainult Virgin Atlantic, keda kiideti teeninduse ja lennu ajal pakutavate toodete poolest.

AirlineRatings tulemus erineb siiski veidi Skytraxi valitud parimate lennufirmade poolest, mis on hinnanud maailma parimaks Qatar Airwaysi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles