Pardakaartidega skeemitamine Tallinna lennujaama poodides ehk kuidas võib kliendi maksuraha poe taskusse jõuda (2)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijad Tallinna lennujaamas
Reisijad Tallinna lennujaamas Foto: Tairo Lutter / Postimees

Euroopa Liidust välja reisides ja seda pardakaardiga tõendades ei peaks klient teoreetiliselt mitte üheski lennujaama poes käibemaksu maksma. Käibemaksu võrra soodustust ei näe Tallinna lennujaama poodides aga ükski reisija. 

Tallinna lennujaamas asub kolm ühele ettevõttele kuuluvat Euroshopi poodi, kõik need reklaamivad end tax-free-kauplusena ehk maksuvabana. Kindlate tingimuste täitmisel saaks müük olla maksuvaba vaid pardakaardi tõendusel, mida poed eeskujulikult kõigilt klientidelt ka küsivad.

Paraku selgus, et pardakaardi abil võtab end tax-free'na reklaamiv pood maksuvabastusest üle jäänud raha enamiku kaupade puhul siiski oma taskusse. Erandid on vaid alkohol ja tubakas, mille puhul Euroopa Liidust välja sõitev klient kaupa ka käibemaksuvabalt osta saab (ja siingi on poel õigus aktsiis endale tegelikult tagasi taotleda).

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles