Jõuluvana plaanib sel aastal rekordeid murda

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvana
Jõuluvana Foto: Pawel Kopczynsk / Reuters / Scanpix

Soomes Rovaniemis oodatakse sel hooajal rekordaastat ning selle vaimus on ette võetud ka palju uuendusi. Nii näiteks on lisatud 1200 voodikohta ning Jõuluvanamaa toimimisse panustavad ettevõtted on üheskoos teinud rohkem kui 30 miljoni euro suuruses investeeringuid.

Visit Rovaniemi teatab, et juba majutus ise on Rovaniemis omaette atraktsioon. Mida unikaalsem majutus, seda suurem nõudlus – nii näiteks saab valida ööbimise klaasist iglus, klaasist kota-apartemendis, panoraamvaatega tubades ning jääst majakestes. Samuti saab virmalisi nautida elamus, mis on selleks spetsiaalselt kohandatud. Jaanuariks valmib linnakeskuses ka Golden Circle Suites koos 25 unikaalse apartemendiga.

Ehitustööd jätkuvad ka Arctic Circle'is ja jõuluvanakülas. Santaparki kõrval asuv Arctic Treehouse Hotel ehitab valmis kuus «käbimajutuskohta» selle aasta jõuluhooajaks. Jõuluvanamaa suurimas majutuskeskuses, Santa Claus Holiday Village'is valmis aga täiesti uus hoone koos restorani ja 46 superior -lassi majakesega. Santa's Hotels on valmis ehitanud 71 klaasist iglut Arctic Circle'is, mis avatakse pidulikult detsembris. Ka Santa Claus Village ehitab juurde klaasist majakesi.

Talvehooaeg kestab jõuluvanamaal kevadeni ning oodatavalt külastab sel aastal Rovaniemit 15–20 protsenti inimesi rohkem kui eelmisel aastal. Enamik luksusmajutuskohti on juba täielikult broneeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles