Mees tegi suitsukonidest surfilaua (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto valmimisjärgus surfilauast
Foto valmimisjärgus surfilauast Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @tlanemayne

Californiast pärit surfar ja tööstusdisainer Taylor Lane valmistas endale 10 000 suitsukonist ägeda surfilaua.

Lane valmistas suitsukonidest täiesti töökindla surfilaua selleks, et toetada taaskasutust ja keskkonnasäästlikkust loominguliste projektide elluviimisel, vahendas Lonely Planet.

 

Sifting for Turkish Gold. #theroachtail #creatorscontest

A post shared by Taylor Lane (@tlanemayne) on

Mees pani erilisele surfilauale nime «Prussaka saba» ning surfilaud valmis surfivarustuse tootja Vissla ja kohaliku surfarite loodud mittetulundusühingu Surfrider Foundationi korraldatud taaskasutuse disainivõistluse käigus. Nimelt pidid kõik osalejad valmistama eseme surfivarustusest, kasutades ainult taaskasutatud materjale.

Taylor Lane otsustas ühendada keskkonnasäästlikkuse ja disaini sedasi, et korjas California randadest kokku 10 000 suitsukoni ja ehitas nendest surfilaua.

 

Prepping for tomorrow's voyage. #sanding #theroachtail

A post shared by Taylor Lane (@tlanemayne) on

Surfilaua ehitamiseks läks vaja veel EPS vahtu, stüroplasti ja klaaskiudu, mida Lane sai annetusena surfipoodidest ning leidis kalaturult. «Prussaka saba» ehitamiseks kulus 200 tundi ning pärast võistluse võitu otsustas surfilaua looja projektist dokumentaalfilmi vändata.

Dokumentaalfilm näitab nii surfilaua tegemist, kui pöörab tähelepanu ka rannareostuse kahjulikkusele. Ta plaanib filmi jaoks valmistada veel kolm sarnast surfilauda ning viia need siis eri rannikupaikadesse üle maailma.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles