Kuus inimest sai Šveitsis lõbustuspargi õnnetuses vigastada

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herbstmesse Baseli linnas
Herbstmesse Baseli linnas Foto: Urs Gautschi / Alamy/ Vida Press

Kuus inimest, neist üks tõsiselt, sai vigastada laupäeval Baselis toimuval sügislaadal Herbstmesse.

Õnnetusi oli kaks ning need leidsid aset vaid kümneminutilise vahega, vahendas The Local. Esimene õnnetus leidis aset Rock & Rolleri nimelisel Ameerika mägede tüüpi atraktsioonil, kus kaks vagunit põrkasid sõidu alguses kokku.

Baseli linnaprokuröri sõnul ütles teadmata põhjusel üles atraktsiooni pidurdussüsteem ning tagumine vagun sõitis esimesele sisse.

Üks naine viidi haiglasse ning neli täiskasvanut said abi kohapeal. Kaks last, kes olid samuti vagunites, õnneks viga ei saanud. 

Hetkel uuritakse, miks atraktsiooni pidurid ei töötanud ning masina osi uuritakse eraldi. Atraktsioon suleti ajutiselt ning avati uuesti pühapäeva õhtul pärast ohutuskontrolli.

Teine õnnetus leidis aset kümme minutit hiljem kui Round up Rounderi nimelisel karussellil otsustas mees lahkuda keset sõitu. Ta kukkus maha ning sai tõsiselt vigastada.

Iga-aastasel Baseli sügislaadal on õnnetused harvad. Tegemist on vanima laadaüritusega Šveitsis. Seal on ligi 500 müügiputkat ja 50 atraktsiooni. 12. novembrini kestvale laadale oodatakse rohkem kui miljon külastajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles