Aita lahendada Pariisi armastuskirja müsteeriumi

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doug Blocki poolt leitud armastuskiri
Doug Blocki poolt leitud armastuskiri Foto: Kuvatõmmis Twitterist

New Yorkist pärit filmimees Doug Block loodab leida müstilise armastuskirja autorit ning väntab sellest praegu dokumentaalfilmi.

Kaks aastat tagasi reisis Block abikaasaga Pariisi, et tähistada nende 30. pulma aastapäeva. Reisi viimasel päeval läksid nad pikale jalutuskäigule ning Block võttis välja «Pariswalks» nimelise reisiraamatu, mille ta oli kunagi kasutatud raamatute poest ostnud. Raamatu vahelt libises välja koltunud ümbrik, mille sees oli Monet joonistusega kaart ning omapärase käekirjaga kirjutatud armastuskiri Henrilt Bettyle.

Kirjas oli:

«Mu armas, kas sa tuled mind Musee d’Orsaysse otsima? Ma olen sinuga oma vaimus ja hinges, kui mitte kehaliselt. Sealt leiad minu armastuse Monet vastu.. ja sellise rahu ja ilu siin linnas, kus ma sooviksin olla- koos sinuga.»

Dougi sõnul tõi see kiri talle külmavärinad, kuna sel ajal taastus armastuse ja romantika linn Pariis endiselt terrorirünnakust tulenenud šokist ja traumast. Leida armastuskiri sellisel ajal ning leida sealt ka viited d’Orsay muuseumile, kus mees oli just terve päeva oma abikaasaga veetnud oli Dougi jaoks tohutult liigutav. Dougi abikaasa arvates oli see lihtsalt huvitav kokkusattumus, kuid mees oli veendunud, et saatuse käsi pani kirja raamatu vahele talle leidmiseks.

Doug hakkas koheselt kirja jälgi ajama. Kahjuks ei mäletanud nad abikaasaga kumbki, millisest poest või isegi millisest linnast kasutatud raamat oli ostetud. Suurim küsimus on tema jaoks see, et miks Betty pani seesuguse imelise armastuskirja raamatu vahele ja andis selle siis ära.

Mees loodab kirja autori Henri leida tema käekirja kaudu. Ta on suhelnud paljude käekirja ekspertidega ning kajastab oma otsinguid dokumentaalfilmis. Doug loodab, et filmi kaudu suudab ta müsteeriumi lahendada ning armastajapaari leida. Kuna Henri käekiri on niivõrd omapärane, usub Doug, et isegi kui Henri endani film ei jõua, peaksid tema lähedased käekirja ära tundma.

Dougi sõnul on ta otse loomulikult teadlik, et Henri ja Betty vaheline suhe võis ja võib siiani olla tundlik teema. Võib-olla ei soovi nad üldse endast teada anda, või oli nende suhe abieluväline. Seetõttu lubab Doug Henri ja Betty pärisnimesid ka nende leidmise korral ja paari soovil mitte avaldada.

Kas sina tunned mõnda Henrit, kel võiks selline käekiri olla?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles