Eksklusiivne kuurort tüsedatele külastajatele

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Islandstock / Alamy/ Vida Press

Bahamal Eleuthera saarel asuv puhkekeskus on väidetavalt esimene kuurort maailmas, mis on mõeldud ülekaalulistele turistidele.

Puhkusekuurordid teevad kõik, et leida endale turul sobiv nišš. Kes keskendub täiskasvanutele, kes ravihoolitsustele või spaa hotellidele. See Kariibidel asuv kuurort on ehitatud just tüsedamaid külastajaid silmas pidades, vahendab Independent.

Esmapilgul paistab kaks aastat tagasi avatud kuurort nimega The Resort nagu iga teinegi, kuid omaniku sõnul on see ehitatud spetsiaalselt üle 190 kilogrammi kaaluvatele külastajatele.

The Resortis on ukseavad laiemad kui tavaliselt, toolid tehtud tugevamast puidust, voodikarkassidele on lisatud metalltugevdused ning meetrilaiused puhketoolid kannatavad kuni 250 kilogrammist raskust.

Kuurorti buffet, mis pakub hommiksööki, lõunat ja õhtusööki, on samuti mõeldud tavalisest suurema isuga külastajatele.

See on koht, kuhu saad tulla ning oma puhkust nautida ilma igasuguse hirmu tõttu, et keegi sind arvustaks, sõnas omanik James King. Seetõttu kutsub ta oma kuurorti hellitavalt suisa «varjupaigaks».

Kingi sõnul tuli ta mõttele teha kuurort vaid ülekaalulistele inimestele 14 aastat tagasi. Ta külastas ühte hotelli Grenadas ning nägi kaalukamat puhkajat vajumas läbi rannatooli. Hotellireeglite kohaselt pidi puhkaja tasuma 123 eurot hotelli vara lõhkumise eest.

James King lisas, et The Resort pakub lisaks puhkevõimalustele ka grupiteraapiat ning tegevusi, mis sunnivad külastajaid oma keha tervise üle rohkem mõtlema hakkama.

Kuurordis on privaatsus muidugi garanteeritud. Erarand on kaheksa kilomeetrit pikk ning kuurort on avatud vaid kuni 24 inimesest koosnevatele eragruppidele.

152 kilogrammi kaaluval kuurordikülastaja Ami Flaheryl jagus keskuse kohta ainult kiidusõnu. Ta kirjeldas näiteks, et võis vabalt hüpata basseini, ilma et oleks pidanud muretsema, kui palju ta vett välja pritsib. Lisaks võis ta muretult lamada päevitustoolil kartmata, et see võiks tema raskuse all puruneda. Flahery sõnul on ta varasemalt mitmeid päevitustoole lõhkunud, mis on teda alati traumeerinud. Kuid kui ta teab, et hotell on tehtud spetsiaalselt kogukamatele inimestele, ei pea ta muretsema ühegi mööblieseme lõhkumise pärast ning saab oma puhkusel tõeliselt lõõgastuda.

Kuurorti pääsemiseks peab külastajal lisaks kogukale kaalule olema ka paks rahakott, kuna kuue päeva eest tuleb välja käia ei rohkem ega vähem kui 13 925 eurot. Hind kehtib kuni 24 inimesele ning sisaldab kõiki toidukordi ning transporti lennujaamast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles