Norrasse tuleb Euroopa esimene veealune restoran

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis Instagramist/ @snohetta

Euroopas on palju põnevaid tegevusi ja vaatamisväärsusi, kuid huvitaval kombel ei ole veel terves Euroopas mitte kusagil veealust restorani. Norra disainifirma Snøhetta kavatseb selle «vea» parandada.

Snøhetta plaanib ehitada pooleldi vee all oleva restorani nimega Under, mille ettevõte loodab rajada riigi lõunakaldal asuva Båly küla lähedale, vahendas Telegraph.

Väljast hakkab hoone välja nägema kui merre heidetud betoonkonteiner, kuid restorani sisemuses on avar ruum, millest saab vaadelda Põhja-Atlandi imelisi elukaid ning mis mahutab kuni sada külalist.

Hoone jämedakoeline välismaterjal saab olema kui kunstlik rannakarp, kuhu väiksemad mereelukad saavad endale pesa teha. Neil aegadel kui restoran on suletud, kasutatakse hoonet mereelu uuringute keskusena.

Hoone hakkab ulatuma viie meetri sügavusele veepinnast, puudutades merepõhja. See tähendab, et hoone on rohkem kui lihtsalt akvaarium, see saab osaks veealusest merekeskkonnast, selgitab Snøhetta esindaja.

Hoone seinad on plaani kohaselt meetri paksused, et pidada vastu Norra karmile talvele. Kolmekorruselise restorani sisemus tuleb puidust ning rohelist ja sinist tooni siseviimistlusega. 

Snøhetta plaanib restorani ehitamisega algust teha järgmisel aastal ning loodab selle valmis saada 2019. aastaks.

Kui sa ei kannata niikaua oodata, võid minna ka juba olemasolevasse veealusesse restorani Maldiividele, mis tõsi küll, ei asu Euroopas. Ithaa veealune restoran asub Conrad Rangali saarel ning avati 2004. aastal.

Teine võimalus on külastada Dubai Burj Al Arabis asuvat restorani Al Mahara, mis pole küll vee all, kuid kus on maast laeni akvaariumid.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles