Ryanairi uute pagasireeglite jõustumine lükkub jaanuarisse

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanair
Ryanair Foto: Vida Press

Ryanair lennufirma kinnitas täna, et lükkab oma uute pagasiga seotud reeglite jõustumise edasi 15. jaanuarile.

 

Ryanairi esindaja sõnul lükatakse muutuse elluviimine edasi, et klientidel oleks jõuluaegsel perioodil aega uute reeglitega harjuda.

Ryanair on juba osa oma uutest pagasireeglitest ellu viinud. 6. septembril vähendati äraantava pagasi tasu 35 eurolt 25 euro peale. Samuti võib nüüd varasema 15 kilogrammise pagasi asemel kaasa tuua 20 kilogrammise pagasi.

15. jaanuarist alates võivad lennukisse kaks käsipagasit võtta ainult kiirema pardalemineku õigusega kliendid (kaasa arvatud Plus, Flexi Plus ja Family Plus reisijad). Kõik ülejäänud reisijad võivad endaga kabiini kaasa tuua ainult väiksema koti (isiklik ese) ning suurem käsipagas tuleb nüüdsest jätta lennuki väravasse (ilma lisatasuta).

Kiirema pardalemineku õiguse (priority boarding) saab endale lihtsasti soetada kas piletite broneerimise ajal viie euro eest või kuni tund enne lendu kuue euro eest.

Ryanairi esindaja Kenny Jacobsi sõnul suurendati äraantava pagasi kaalu ning alandati hinda selleks, et vähendada kahe käsipagasiga (tavaline käsipagas ning väiksem isiklik ese) reisivate klientide arvu. Tema sõnul on lendude hilinemise põhjuseks olnud tihti just kahe käsipagasiga lendamine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles