Neli filmidest tuntud restorani, kus saad päriselt einestada

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pfund pood Dresdenis
Pfund pood Dresdenis Foto: David Wei / Alamy/ Vida Press

Isegi kui sa pole eriline filmifänn, on need filmidest tuntud toidukohad visuaalselt kaunid ning väärivad kindlasti külastamist.

Kõigil on mõni lemmikfilm, mida nad on valmis mitmeid kordi uuesti vaatama. Tunned filmitegelastele kaasa justkui oleksid nad su sõbrad, tead filmi vestlusi peast ning unistad vahel, et saaksid käia võttepaikades, kus see film on filmitud.

Õnneks on lisaks stuudiotele paljud võttepaigad ka päriselt eksisteerivad looduskaunid kohad, linnatänavad ning restoranid. TravelPulse on kokku kogunud neli restorani ja baari üle maailma, kus on filmitud mõned kuulsamad filmid ning kus saad end tunda kui tõeline filmistaar.

Hotelli baar filmist «Tõlkes kaduma läinud»

Selles baaris veedavad filmis aega peategelased Bob (Bill Murray) ja Charlotte (Scarlett Johansson) ning just siin saavad nad tegelikult lähedasteks. Baari päris nimi on New York Bar ja see asub  Park Hyatt Hoteli 52. korrusel. Siit avanevad suurepärased vaated Tokyo linnale.

Mida tellida: Telli endale filmi järgi nime saanud L.I.T kokteil (lühend nimest Lost In Translation), milles on sake, jaapaniõie liköör, virsikuliköör ja jõhvikad.

Mendl pagaripood filmist  «Grand Budapest Hotel»

Kaunis väljamõeldud Mendl pagaripoe interjöör on tegelikult päriselt olemas Dresdeni piimatoodete poes nimega Pfund. Pood pärineb 19. sajandist ning poe seinad on kaunitest sinakatest ja kreemjatest plaatidest. Pfundis müüakse käsitöö juustu, piimaseepi ja jõulude ajal traditsioonilist jõuluküpsetist stollen. Poes on ka väike restoran, kuid kahjuks ei müü nad filmist tuntud Courtesan au Chocolat kooki, nii et pead lihtsalt juustukoogiga leppima. Poes on piltide tegemine paraku keelatud.

Mida tellida: proovi pitsikest poe oma piima grappat, mis on üsna kange piimal põhinev brändi.

Brasiilia restoran filmist «Pruutneitsid»

Kui filmis jäid pruutneitsid selles «Brasiilia» restoranis süües haigeks, siis tegelikult kehva toitu siin kindlasti kartma ei pea (restoran on alati saanud terviseinspektsioonis kõrgeimad tulemused). Tegelikult on see hoopis Mehhiko restoran nimega La Sirenita ning asub Van Nuysis California osariigis.

Mida tellida:  Maitse michelada kokteili, naudi elavat mariachi muusikat ning proovi restorani maitsvaid toite.

Abieluettepaneku restoran filmist «Armastus on see»

Kuulus abieluettepanek, mille tegi peategelane Jamie (Colin Firth) oma portugallasest armastatule Aureliale oleks pidanud justkui olema restoran Portugalis. Tegelikult on see filmitud aga Lõuna-Prantsusmaal asuvas baaris. Le Bar de la Marine asub Marseille’s ning baari sisenedes tunned koha ära filmis nähtud keerdtrepi, millel Aurelia seisis.

Mida tellida: Õlu või pastis nende mitmekülgsest joogimenüüst.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles