Ettevaatust! Madagaskaril levib surmav katk

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madagaskar
Madagaskar Foto: Boaz Rottem / Alamy/ Vida Press

Madagaskar on haaratud keskaegse haiguse võimusesse, mistõttu tasub neil, kel juba reisiplaanid tehtud, oma reis Madagaskarile tühistada.

Kopsukatku on haigestunud 680, kellest 80 on juba hukkunud, vahendab The Sun. Katk levib murettekitava kiirusega.

Tavaliselt haigestuvad katku vaesemas piirkonnas elavad inimesed, kuid praegu haigestuvad siin inimesed igalt elualalt, selgitab kohaliku tervishoiu juht dr Manitra Rakotoarivony.

Madagaskaril ei ole katk tegelikult midagi uudset. Igal aastal haigestub katku Madagaskaril 300–600 inimest, mis moodustab kogu maailma katkujuhtumitest tervelt 80 protsenti.

Mis teeb praeguse olukorra erakorraliselt ohtlikuks, on see, et haiguse surmavaim versioon, kopsukatk, levib hirmutava kiirusega linnadesse.

Sellest, kui katkuepideemia viimati linnakeskkonnas esines, on möödas juba väga kaua aega, väljendab muret rahvusvahelise tervishoiu professor Londoni hügieeni ja troopilise meditsiini koolist. Ta lisas, et rahvusvaheliselt katk vaevalt, et levima hakkab, kuid Madagaskaril levib see endiselt suure kiirusega.

Eesti välisministeerium hoiatab samuti Madagaskari katkupiirkondadesse reisimise eest ning viitab terviseameti infole:

Reisijatel on soovitatav mitte külastada puhanguga haaratud regioone, sh Antananarivo. Riskipiirkondades viibimisel on soovitatav kirbutõrjevahendite kasutamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles