Hulludel päevadel osutusid kõige populaarsemaks kodumaised spaad (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Maurizio Rellini/ Vida Press

Nii eelmisel nädalal Stockmannis toimunud Hulludel Päevadel kui ka nädal varem Kaubamaja Osturallil osutusid kõige populaarsemaks reisiostuks kodumaised spaapaketid.

Hulludel Päevadel kaubelnud Estraveli teatel ületasid spaapakettide ostud kõik muud pakkumised. Kusjuures eriti populaarsed olid Laulasmaa Spa, Arensburg Boutique Hotel & Spa, Estonia Resort Hotel & Spa ning Hedon Spa. Võrdluseks oli ka Osturallil osalenud Wris ja Go Traveli reisibüroode suurimaks hitiks pigem lühike nädalavahetus kodumaises spaas kui mõni eksootiline reis kaugele.

Hulludel päevadel osteti ka lennupileteid pigem lähedale. Populaarseimad sihtkohad olid näiteks Riia, Vilnius, Stockholm, Oslo ja Berliin.

Päikesereiside kategoorias oli tugevalt ülekaalukas Egiptuse-reis. Egiptus oli koguni nii populaarne, et Estraveli esindaja sõnul osteti sinna peaaegu sama palju pakette kui kõikidesse teistesse päikesereisi sihtkohtadesse kokku. Sarnane olukord oli GoTraveli ja Wris reisibüroode andmetel Osturallil.

Paraku ei tähenda Egiptuse suur populaarsus veel ohutust. Välisministeerium soovitab endiselt Egiptusesse reisimist vältida, mida ideaalset hinna ja kvaliteedi suhet otsivad eestlased on valmis ignoreerima.

Hoiatus välisministeeriumi lehel

Välisministeerium soovitab võimalusel vältida Egiptusesse reisimist. Täielikult tuleks vältida reisimist Põhja-Siinaile ning kõikidele kõrbealadele Niilusest läänes. Linnades, sh Kairos, säilitada külastamisel ettevaatlikkus, eriti massimeeleavalduste ja -kogunemiste korral ning neist eemale hoida, sh vältida kogunemisi kirikutes ja mošeedes ning nende läheduses. Reise kuurortidest välja teha ainult turvatud konvoides. Võimalike terrorirünnakute sihtmärgiks on eeskätt Egiptuse julgeolekujõud, eriti politseijaoskonnad ning politsei ja sõjaväe kontrollpunktid. On esinenud üksikuid rünnakuid ka turistide vastu, seetõttu tuleks kuurortides olla tähelepanelik ja ettevaatlik. Kohapeal juhinduge  kohalike ametivõimude juhistest. Pärast terrorirünnakuid kahe kiriku vastu Tantas ja Aleksandrias 9. aprillil 2017 on Egiptuse valitsus kehtestanud eriolukorra 12. jaanuarini 2018, millega on suurendatud julgeolekujõudude volitused ning võetud kasutusele täiendavad julgeolekumeetmed.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles