Ettevaatust! Nendes maailma linnades toimub kõige rohkem terrorirünnakuid (3)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma kõige suurema terrorismiohuga Pakistani linn Karachi
Maailma kõige suurema terrorismiohuga Pakistani linn Karachi Foto: Ilyas J Dean/REX/ Vida Press

Kuigi meie mätta otsast vaadatuna võib mulje jääda, et Pariis ja London on suurima terroriohuga riigid, näitab hiljutine uuring midagi muud.

Euroopa suurlinnade terrorirünnakute valguses võib jääda mulje, et just need paigad on terroriohu poolest eesrinnas. Viimatine augustikuine kaubikurünnak Barcelonas, reka rahvamassi sõitmine Nice'is, rünnakud Londonis ja Pariisis on eurooplasi nii tugevalt šokeerinud, et paljud eelistavad nendesse linnadesse enam mitte reisida.

The Economist Intelligence Uniti hiljutise uuringu kohaselt ei ole Euroopa linnad terroriohu poolest isegi mitte esiviisikus. See loomulikult ei tähenda, et 7. kohal oleva Pariisi võiks nüüd kuidagi turvaliseks tembeldada. Kuid sellegipoolest tasub reisiplaane tehes tähelepanu pöörata mitte ainult Euroopa linnadele, vaid ka mujale, kus terrorioht on väga palju tõenäolisem. Vastavalt sellele on mõistlik eksootilised puhkusereiside plaanid üle vaadata ning ennast kohalike turvaoludega kurssi viia. 

Kõige rohkemate ja raskemate terrorirünnakutega linn on Pakistanis asuv Karachi, kus asub suur osa Talibani terrorirühmituse liikmeid. Teisel kohal on eestlaste seas ülipopulaarne Türgi pealinn Istanbul, kus suurem osa terrorirünnakuid on põhjustatud kurdide rahvusvähemuse, alternatiivsete vaadetega Güleni liikumise ja valitsuse vahelistest kokkupõrgetest. Mumbai, kuhu samuti satub palju eestlasi, on terroriohu poolest kolmandal kohal, kuna seal korraldavad tihti rünnakuid pakistani terroriorganisatsioonid. 

 
 Foto: Global Terrorism Database

Samas tuletab The Economist Intelligence Unit inimestele meelde, et terrorirünnakutes hukkunute arv (30 000 inimest 2015. aastal) jääb siiski mäekõrguselt alla kuritegude ohvriks langevate hukkunute arvule (440 000 inimest aastas). See tähendab, et tavalised n-ö linna kuriteod kujutavad nii kohalike elanike kui ka turistide jaoks endiselt oluliselt suuremat ohtu kui terrorirünnakud. 
 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles