Ununenud maa-alune linn, kus kunagi elas 20 000 inimest

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Derinkuyu maa-alune linn Türgis
Derinkuyu maa-alune linn Türgis Foto: Marina Pissarova / Alamy/ Vida Press

See külastajatele avatud 18 korruseline maa-alune linn Türgis avastati alles 1963. aastal, kui kohalik mees tegi oma kodus ehitustöid.

Maa-aluse linna Derinkuyu avastamislugu on kui muinasjutt. Türgis Nevşehiri piirkonnas võttis kohalik mees ehitustööde käigus oma koduseina maha. Sealt avanes talle pime ruum, kust edasi liikudes tuli veel teine ja kolmas ja lõpuks avanes tema silme ees terve labürint, kirjeldab Telegraph.

Üle 2000 aasta tagasi ehitatud maa-aluses linnas on olemas nii köögid, hobusetallid, kirikud, hauakambrid, koolid ja avarad koosviibimise ruumid, millest umbes pooltesse saab praegu avastama minna.

Kui enamasti leidsid «linnaruumid» kasutust hoidla ja loomade elupaiga näol, siis just Bütsantsi perioodil oli linn kristlaste pelgupaigaks sõdade ja tagakiusamiste eest.

Maalilises Kapadookia piirkonnas asuv Derinkuyu on üks maailma suurimaid maa-aluseid linnasid, mis väärib Türgi reisil kindlalt külastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles