Google Mapsi viga saatis tuhanded turistid rahvuspargi asemel kolkakülla

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Steffen & Alexandra Sailer/ Vida Press

Austraalias asuv Blue Mountains rahvuspark on populaarne sihtkoht oma sinavate mägede ja kauni Katoomba linnaga. Kuid tuhanded turistid jõudsid Google Mapsi apsu tõttu väikesesse ja igavasse linnakesse.

Külastajad, kes usaldasid sinisilmselt Google Mapsi juhiseid, sattusid Blue Mountainsi asemel 30 kilomeetrit mägedest lõuna pool asuvasse väikesesse linna, vahendab news.com.au. Kohalikud elanikud märkasid esimest korda 2015. aastal, et üha enam turiste «eksib» nende linnakesse ära. Kuid kui ühel hetkel hakkas nende tänavatele voorima busside jagu turiste, võtsid nad kasutusele tugevamad meetmed.

Üks linnaelanikest pani linnakese sissesõidu juurde suure sildi «Blue Mountains ei ole siin (Google Maps valetab). Peate minema hoopis Katoombasse või Blackheath’i.»

Teine varasemalt vaikse linna elanik ütles, et suvekuudel nägi ta uusi autosid linna sisenemas iga paari minuti tagant. Samuti tahtsid äraeksinud turistid külastada tualettruumi, mis enamasti tähendas seda, et bussitäis rahvast koputas tüdinud kohalike ustele.

Kuigi kohalikud elanikud kurtsid Google Mapsile vale asukoha tõttu üle aasta, ei muutnud Google Maps oma valeinfot enne meedia kõrgendatud tähelepanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles