Jaapani saareke, mille elanikud peavad kogu aeg gaasimaski kaasas kandma

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Prisma by Dukas Presseagentur GmbH / Alamy/ Vida Press

Tokyost lõunas asub mitu Izu saart, kus kokku on kaks linna ja kuus küla. Ühel neist saartest peab vulkaani läheduse tõttu gaasimask alati kaasas olema.

Saarekesel nimega Miyake-Jima on vulkaani läheduse tõttu õhus liiga kõrge vääveldioksiidi tase, vahendab express.co.uk. Suure osa ajast pole gaasimaski kandmine küll vajalik, kuid kuna vääveldioksiidi tase võib tõusta järsult, tuleb selleks kohe valmis olla.

Oyama vulkaan purskas 2000. aastal, mis sundis kohalikud elanikud saarelt lahkuma. Vulkaanipurske ajal saastas Miyake-Jima saart 42 000 tonni vääveldioksiidi päevas. Elanikud said saarele naasta alles 2005. aastal, kui vääveldioksiidi tase mõõdeti piisavalt turvaliseks.

Turistidele on kolmandik saarest endiselt ligipääsmatu. Samuti peavad nad saart külastades hankima gaasimaski ning peaksid reisi vältima, kui neil esineb hingamisteede probleeme. Praegu on saarel 2775 elanikku ning hoolimata gaasimaskide kandmisest, jätkub elu saarel tavapärases rütmis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles