Kõhedust tekitav lennusaladus: see koodsõna tähendab, et lennukis on surnukeha (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: ddp images/ Vida Press

Lennusaatjad kasutavad tihti omavaheliseks suhtlemiseks koodsõnu või tähekombinatsioone, mis ei ole mõeldud reisijatele mõistmiseks. Redditi kasutaja paljastas ühe neist koodidest.

Redditi foorumis paluti teistel kasutajatel avaldada põnevaid saladusi lennunduse kohta, mida reisijad ei tea, vahendas express.co.uk.

Kasutaja nimega «mrmiguez», kes väitis end olevat ühe Ameerika suurima lennufirma töötaja, ütles, et reisilennukites veetakse tihti eri tüüpi pagasit, mida lennusaatjad kutsuvad kindlate nimedega. Kui aga lennusaatjad kasutavad omavahelises raadiosuhtluses koodsõna HR, tähendab see, et lennukis veetakse surnukeha. HR on nimelt lühend sõnast inimjäänused (inglise keeles «human remains»).

Ta lisas, et paljud inimesed surevad reisil, olles kaugel kodust, kuhu nad sooviksid olla maetud. Sellised, lennukites veetavad surnukehad on pakitud suurtesse puukastidesse, mis on küll kummaliselt suured, kuid ei paljasta oma sisu mitte kuidagi.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles