Amsterdami kesklinnas keelatakse turistidele suunatud poed

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amsterdam
Amsterdam Foto: Richard Taylor/Vida Press

Uutel piletiputkadel, rattarendi ettevõtetel, juustupoodidel ja muudel peamiselt turistidele suunatud poodidel keelatakse Amsterdami kesklinnas tegutseda. Hollandi pealinn on võtnud kasutusele säärased meetmed, et suurendada linna elanikele suunatud teenuste arvu.

Lisaks otseselt turistidele suunatud poodide keelamisele vähendatakse umbes 40 kesklinna tänavatel poode, mis müüvad toitu koheseks tarbimiseks nagu näiteks jäätiseputkad ja sõõrikumüüjad, vahendab The Guardian.

Turistid on endiselt Amsterdamis «väga teretulnud,» sõnas Amsterdami majandusküsimuste aselinnapea Kajsa Ollongren. Kuid linna prioriteediks on see, et ajaloolises kesklinnas elamine oleks endiselt meeldiv ja atraktiivne ka kohalikele elanikele.

Lisaks turistipoodide eemaldamisele kesklinnast on Amsterdami linnavalitsus võtnud kasutusele ka teisi meetmeid suure turistide arvuga tegelemiseks. Näiteks otsustas linnavalitsus pärast kohalike kurtmist tõsta  turistide ööbimismaksu kesklinnas viielt protsendilt kuuele protsendile. Lisaks ei lubata enamikes linnaosades avada enam ühtki uut hotelli.

850 000 elanikuga Amsterdami külastab ligi 17 miljonit inimest aastas, mis on linnaelanikele avaldamas järjest suuremat survet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles