Kas Barcelonasse ja mujale Kataloonias on ohutu reisida? (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona
Barcelona Foto: eye35 / Alamy/ Vida Press

Hiljutised vägivaldseks muutunud Kataloonia iseseisvuslaste  meeleavaldused leidsid aset ka eestlaste seas ülipopulaarses Barcelonas. Kui ohutu on Barcelona hetkel turistide jaoks?

Pühapäeval korraldas iseseisvusmeelne Kataloonia valitsus referendumi, et eraldada end ülejäänud Hispaaniast. Hispaania konstitutsioonikohus kuulutas referendumi ebaseaduslikuks ja Hispaania valitsus andis selgelt märku, et nad ei aktsepteeri ohtu Hispaania terviklikkusele. Selle tulemusena käis politsei referendumi hääletuspunktides inimesi jõuga eemaldamas ning rahvahulkade pihta kummikuule tulistamas, mistõttu sai üle 850 inimese haavata.

Alates pühapäevast ei ole Barcelonas rohkem vägivallapuhanguid ilmnenud. Kolm päeva tagasi tegi Barcelona linn üldise streigi politsei vägivalla vastu. See tähendas, et 700 000 inimest kogunes protestiks tänavale, linnas ei liikunud ühistransport ning koolid ja paljud ettevõtted olid suletud, vahendab Independent. Poliitilised pinged jäävad piirkonda veel arvatavasti pikemaks ajaks.

Välisministeeriumi kommentaar

Eesti välisministeerium ei pea Barcelona külastamise vältimist vajalikuks, kuid soovitab inimestel säilitada valvsus. Välisministeeriumi ametlik seisukoht Katalooniasse reisimise kohta on järgmine:

Reisides Hispaania Kataloonia piirkonda tuleb eriti suuremates linnades nagu Barcelona, aga ka Tarragona või Girona arvestada võimalike ja spontaansete rahvakogunemistega Kataloonia iseseisvuslaste ja/või Hispaania keskvalitsuse toetuseks. Seetõttu soovitame Katalooniasse reisides säilitada tähelepanelikkus ja võimalikke rahvakogunemisi vältida, nende korral aga jälgida politsei juhtnööre.

Katalooniasse minnes soovitame ka registreerida oma reis kas välisministeeriumi kodulehel või Reisi Targalt rakenduse kaudu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles