Google Maps paljastas Soomes õõvastava vaatepildi (7)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Google Maps

Google Mapsi leiud on pakkunud juba mõnda aega muhedaid hetki, kuid mõned neist on veidramad kui teised. Viimatine neist paljastas Soome avarustes õõvastava põllu.

Esimesel hetkel tundub, nagu oleks põld täis inimesi või isegi zombisid, kuid sisse suumides võib näha, et tegelikult on tegemist hernehirmutistega. Samas aga puudub esmapilgul igasugune loogiline seletus sellele, miks seal põllul neid nii palju peab olema.

/ Google maps
/ Google maps Foto: Google Maps

Tegemist on kunstiinstallatsiooniga, mille nimi on «The Silent People» ehk vaikivad inimesed, ja see asub Suomussalmis. TripAdvisor kirjutab, et tuhandepealine rahvamass kerkib mööduva reisija silme ette täiesti ootamatult. «Hommikuvalguses paistavad nad kurjakuulutavad.»

/ Google maps
/ Google maps Foto: Google Maps

Õlgedest inimesed valmistas kunstnik Reijo Kela ning hernehirmutisi on kokku peaaegu tuhat. Nad on seisnud seal väljal juba alates sügisest 1994. Kunstnik pole aga paljastanud, keda või mida vaikivad inimesed kujutavad. See jäägu juba iga vaataja enda otsustada.

/ Google maps
/ Google maps Foto: Google Maps

Installatsiooni saab näha aadressil Viitostie 547, 89600, Suomussalmi ning rohkem infot leiab Suomossalmi kodulehelt.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles