Reisi tasuta ja paranda maailma

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtlik Inglismaal merelinde loendamas
Vabatahtlik Inglismaal merelinde loendamas Foto: Edward Marshall/REX/ Vida Press

Kui oled tõeline rännuhing, aga raha napib või kui soovid lihtsalt midagi head teha on sul palju eri võimalusi vabatahtlikuks hakata. Võid aidata ehitada külalistemaja Belizes, hoolitseda elevantide eest Sri Lankal, õpetada India väikekülas lapsi, teha aiatöid orgaanilises farmis  või hoolitseda mesilaste eest Kanadas.

Siin on ülevaade viiest levinumast vabatahtliku tööd vahendavast leheküljest, kust leiab endale sobiva nii üksikreisija, paar kui ka pere.

Euroopa Vabatahtlik Teenistus 

Euroopa Vabatahtlik Teenistus on suurepärane võimalus veeta 2-12 kuud ühes Euroopa riigis. Lennupiletid, elamiskulud ja taskuraha on kaetud Euroopa Liidu noorteprogrammi raames, nii et vabatahtlikule jääb vaid endale sobiva saatva ja vastuvõtva organisatsiooni leidmise vaev.  Programmi miinuseks on vanusepiirang 17-30 aastat. Samuti saab Euroopa Vabatahtlikku Teenistust teha vaid üksinda (ilma kaaslase ja lasteta) ning kord elus.

Wwoof  

Wwoof on hetkel kõige trendikam vabatahtliku töö liik, kuna pakub piisavalt vabadust ühest riigist teise reisida. Programm viib kokku vabatahtliku ja erinevad mahetalud üle terve maailma. Sina töötad ükskõik millises valitud talus (iga talu on erinev, võid töötada nii hobustega kui ka näiteks tomatikastjana) ja selle eest on sul kaetud majutus ja toit. Võid veeta nädala ühes, nädala teises talus ja sedasi reisida kasvõi ümber maailma. Mõned talud võtavad vastu ka paare ja peresid.

All Hands Volunteers  

See programm pakub vabatahtlikku abi maailma eri paigus aset leidnud kriisiolukordade lahendamisel. Näiteks tõttavad All Hands vabatahtlikud appi orkaani ja maavärina kahjustuste likvideerimiseks või naftareostuse tõttu merelindude puhastamiseks. Programmi pikkus ei ole kindlalt piiritletud ning oleneb kokkuleppest organisatsiooniga. Vabatahtliku jaoks kaetakse kõik elamiskulud, kuid kohale peab ise saama. Sobilik nii üksirändajale kui paarile.

Go Overseas 

Go Overseas ei saada küll ise vabatahtlikke kuhugi, kuid see-eest on nad kokku kogunud palju erinevaid programme. Siinses andmebaasis võib leida nii lühiajalisi kui pikki, täieliku kompensatsiooniga kui ka ise peale makstavaid programme. Valik on lai ning seetõttu peab otsija ise hoolas olema.

Helpstay 

See lehekülg pakub põnevaid vabatahtliku programme eri maailma paigus. Enamasti on tööd vaja teha kuni 20 tundi nädalas. Kui teed endale 20 eurot maksva aasta aega kehtiva kasutajakonto, saad ligipääsu kõigile nende programmidele ning võid liikuda vabatahtlikku tööd tehes ühest riigist teise. Enamasti sobilik ka paaridele ja peredele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles