Neli nippi, kuidas reisil mitte üle süüa

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: StockSnap / CC0 Licence

Sügispuhkuste aeg on käes ning ilmselt kisub sind soojemasse kliimasse. Kui sa oled aga üks neist, kelle püksid kipuvad pärast puhkust natuke liialt pigistama, siis tasub neid nippe lugeda.

Kuidas teha nii, et puhkusel dieedi pärast muretsema ei peaks, kuid samas saaks siiski vaba aega mõnusalt murevabalt nautida? HuffPost annab nõu.

  1. Unusta «parem varblane peos kui tuvi katusel» mõtteviis. Kohalike roogade nautimine on puhkuse üks lahutamatuid osasid. Kuid liiga sageli võib tunduda, et pead osa võtma igast «söö, kuni jõuad» üritusest. Selmet iga kord süüa, nagu oleks see su viimane õhtusöök, pea meeles, et on täiesti okei mitte iga kord hirmsuurt praadi süüa.
  2. Pea meeles, et asi on nautimises. Kui sul on pidev ligipääs tasuta toidule, kipub see viima ülesöömiseni. Pea meeles, et toiduga liialdamises pole mingit mõnu.
  3. Pane tähele oma kogemusi. Enamasti reisime me koos kaaslastega, kuid enamik meist sööb ka rohkem, kui teised inimesed on seltskonnas. Seetõttu on oluline hoida fookus oma kogemusel, tellida vaid seda, mida sa päriselt süüa tahad ning aru saada, millal sul kõht täis saab.
  4. Hoia meeles suurt pilti. Ehk tahtsid sa puhkuse ajal olla «tubli», kuid murdusid, kui tundsid lennujaamas kaneelisaiakese lõhna. Kui sa sõidki puhkuse ajal natuke rohkem, siis tegelikult pole sellest midagi – su keha suudab kohaneda lühiajalise suurema toidukogusega. Probleemiks muutub see siis, kui sa otsustad, et läks trumm, mingu ka pulgad.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles