Euroopa parim reisisihtkoht ja turismiatraktsioon on selgunud

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lissabon, Portugal
Lissabon, Portugal Foto: Claudio Cassaro/ Vida Press

Pühapäeval 1. oktoobril kuulutati Peterburis välja 2017. aasta Maailma Turismiauhindade jagamise Euroopa piirkonna võitjad. Vaata, millised on ekspertide hinnangul parimad kohad, kuhu Euroopas reisida.

Euroopa parim sihtkoht

Algarve, Portugal
Algarve, Portugal Foto: Olimpio Fantuz/ Vida Press

Selle aasta kindel liider on Portugal. Portugal valiti aasta parimaks sihtkohaks, Portugalis asuv Algarve piirkond valiti parimaks rannapuhkuse veetmise paigaks ning parimaks saareks, mida külastada, valiti Portugali alla kuuluv autonoomne saar Madeira.

Parimaks linnaks, mida külastada, valiti Eestile lähedal olev Peterburi ning parima linnapuhkuse elamuse saab ekspertide hinnangul Genfis Šveitsis.

Parim turismiatraktsioon

Spike saare vangla Iirimaal
Spike saare vangla Iirimaal Foto: George Munday / Alamy / Vida Press

Euroopa parimaks turismiatraktsioon valiti Spike'i saare vangla Iirimaal. See pisike saar, mis on tuntud ka kui Euroopa Alcatraz, pidi rinda pistma nii tuntud atraktsioonidega nagu näiteks Eiffeli torn, Buckinghami palee ja Rooma Kolosseum. Saarel asuvat vanglat kasutati koloniaalajastul kriminaalide kinnipidamiseks, enne kui nad edasi Austraaliasse transporditi. Saarevangla avati külastajatele 2016. aastal ning sinna saab igapäevaselt praamiga Cobhi sadamast.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles