Mehel leiti tagumikust terve kilo kulda (3)

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuld
Kuld Foto: Vida Press

Mees ootas lennukisse pääsemist, kuid jäi ametnikele silma, sest ta käitus veidi veidralt. Lähemal uurimisel selgus, et ta oli oma pärakusse peitnud terve kilo kulda.

45-aastane mees arreteeriti Sri Lanka lennujaamas, sest ta üritas üle piiri smugeldada 32 000 euro väärtuses kulda. Oma kullalaadungiga soovis mees lennata Indiasse, vahendab news.com.au.

«Ta kutsuti lisaturvakontrolli, kui ametnikud märkasid, et tal on raskusi kõndimisega ja tal tundub olema valus,» sõnas ametivõimude esindaja Sunil Jayartne. Ta lisas, et mehe pärakust leiti 904 grammi kulda, mis olid mässitud musta kilesse.

Kokku leiti mehe pärasoolest seitse «pätsikest» ja kuus kuldketti, mille koguväärtus ulatus 32 000 euroni. Mehelt võeti kuld ära ning pärast trahvi maksmist lasti ta vabadusse.

Jayartne hinnangul oli mees suurema organiseeritud kuritegeliku grupi kuller. Selliseid smugeldamisi tehakse tavaliselt osana rahapesuskeemidest või üritatakse nii tasuda narkootikumide müügi eest.

Pole ka esimene kord sel aastal, kui midagi sellist on juhtunud. Veebruaris peeti India Hyderabadi lennujaamas kinni mees, kelle puhul tuvastas metallidetektor, et ta peidab midagi oma pärakus. Ka  temal leiti sealt suuremas koguses kulda.

36-aastane smugeldaja oli aga jõudnud Indiasse Singapurist, kus turvakontrollis keegi teda kinni ei pidanud. Indias märgati aga mehe keha juures midagi kahtlast. Ta viidi läbikuulamisele, kui ta kohvrist avastati LED-lambid. Nende seest leiti aga 800 grammi kulda.

Hiljem avastati metallidetektori abiga, et mees peitis veel 1,2 kilogrammi jagu kulda enda sees. Kokku oli tal kaasas 97 000 euro jagu kulda.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles