Lennuk tõusis iseenesest õhku, sõitis elektritarasse ja lahvatas põlema

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plahvatanud lennuk
Plahvatanud lennuk Foto: AAIU Ireland / Kuvatõmmis

Iiri piloot oli sunnitud pealt vaatama, kui tema vana tüüpi lennuk tõusis iseenesest õhku, sõitis napilt mööda elumajast, põrkas vastu elektritara ja lahvatas põlema.

54-aastane piloot tunnistas, et lennuk hakkas iseeneslikult liikuma tema enda tehtud eksituse tõttu. Ta kiirustas ega seadnud lennukit korralikult parkimiseks valmis, vahendab Travel and Leisure.

Kuigi mees asus lennukit taga ajama, oli ta plahvatuse hetkel siiski ohutus kauguses ning keegi vahejuhtumis viga ei saanud.

Lennuki käivitamiseks pidi mees selle propelleri käsitsi tööle panema, mida üldiselt peetakse lennunduses väga ohtlikuks praktikaks. Kuna mees oli eelnevalt seadnud juba lennuki liialt võimsalt tööle, hakkas lennuk ilma peremeheta õhku tõusma.

Kuigi käsitsi käivitamine on tsiviillennundusseadustiku järgi lubatud, võib seda teha vaid juhul, kui ühtegi teist alternatiivi ei ole ning kasutusele tuleb võtta kõik ettevaatusabinõud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles