Kas Norwegian Air tõukab Ryanairi troonilt?

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norwegian Air lennuk
Norwegian Air lennuk Foto: Charles Polidano/ Alamy/ Vida Press

Kui Ryanair tühistas 315 000 reisija lennupiletid, kaotas ta sellega märgatavalt usaldusväärsust klientide seas. Kas Norwegian Air võiks Ryanairi liidri positsiooni nõrgestada?

Olukorrast, kus Ryanair oli sunnitud lende tühistama, on praeguseni kõige rohkem võitnud Norwegian Air. Nimelt on Norwegian Air suutnud endale üle meelitada juba enam kui 140 Ryanairi pilooti, vahendab Telegraph.co.uk. On vaid aja küsimus, mil ka Ryanairi kliendid Norwegian Airi üle tulevad.

Kuigi Norwegian Air on kuulus soodsate pakkumiste poolest Ameerika Ühendriikidesse, on ka nende Euroopa-siseste sihtkohtade valik muljetavaldav. Norwegian Airi esindaja sõnul on lennufirma laienemisplaanid ambitsioonikad, kavas on suurendada nii kontinentide vahelisi kui ka Euroopa-siseste liinide arvu.

Lennuhindade poolest on Ryanair endiselt juhtimas, kuid näiteks lisatasud on Norwegian Airis soodsamad. Kui Ryanairiga maksab online check-in seitse eurot ning lennujaamas tuleb välja käia 70 eurot, siis Norwegian ei võta ei online- ega lennujaama check-in'i eest mingit tasu. Samuti maksab Ryanairiga ühe suuna imiku pilet 23 eurot, samal ajal kui Norwegian Airiga sõidavad beebid tasuta.

Hetkel on Eesti reisijate jaoks Ryanair soodsamate hindade ja seitsme otselennuga Tallinnast siiski mugavam (Norwegian Airiga on ainus otselend praegu Oslosse). Kuid kui Ryanairi lendude toimumise usaldusväärsus langeb edasi, võib Norwegian Air olla eestlastele heaks alternatiiviks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles