Üheksa fakti hotellitubadest, mida iga puhtusearmastaja teada võiks

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andriy Yanushevskiy / PantherMedia / Scanpix

Vahel meeldib firmadele kokku hoida ning seda tehakse kvaliteedi pealt. Hotellid pole siinjuures mingid erandid.

Cheatsheet on kokku kogunud kõige vastikumad paljastused hotellitubade kohta, mis panevad sind järgmine kord võõrastemajas ööbides asju uue pilguga vaatama.

  1. 75 protsenti hotellidest ei paku puhtaid klaase. Hotellitubades olevad klaasid on sageli vaid veega korra üle lastud ning ei vasta puhtusestandardile, avastas ABC uudistetoimetuse uurimine. Klaaside nõudepesumasinasse viimine on liiga suur töö, seega minnakse lihtsama vastupanu teed ning tõmmatakse need vaid lapiga puhtaks või loputatakse korraks kraani all.
  2. Padjapüürid «unustatakse» vahetamata. Kui koristaja märkab, et patja pole kasutatud, võib ta selle vahetamata jätta. Ka pikendab vähem pesemiskordi padjapüüri eluiga. See ei juhtu muidugi kõikides hotellides, kuid seda võib ette tulla.
  3. Madratsite vahetamise asemel muretsetakse madratsikate. Madratsi eluiga on viis kuni kümme aastat ning see võib olla kõige kallim ese hotellitoas. Et aga raha kokku hoida, on odavam kulunud madratsi väljavahetamise asemel asendada madratsikate.
  4. Haiged töötajad võivad ka kliente nakatada. Kuna paljud hotellide ametikohad on madalalt tasustatud, võib haiguspäev väga kalliks maksma minna. See aga tähendab, et haiged töötajad võivad oma pisikuid ka klientidele edasi anda.
  5. Kuritegelike tegevuste osas võidakse silm kinni pigistada. Aastate 2007-2015 jooksul anti Ameerika Ühendriikides teada 1434 inimkaubanduse juhtumist, mis leidsid aset just hotellides. Samuti on hotellid kohaks, kus toimub prostitutsioon. Paljud hotellid küll annavad intsidentidest teada, kuid on ka neid kohti, kus silm kinni pigistatakse – hirmust rahast ja klientidest ilma jäämise ees.
  6. Parem on mitte mõelda vaipade seisukorra peale. Mõtle kõigele sellele, mida inimesed hotellitubades teevad ja asjadele, mis tänu sellele põrandavaibale satuvad. Professionaalne vaipade sügavpuhastus on aga kallis ning seda ei võeta sageli ette. Kanna parem susse.
  7. Töötajad ei puhasta telefone. Today.com vahendab tõika, et ühed kõige saastatumad kohad hotellitubades on telefonid. Õnneks paljud meist enam hotellitoa telefoni ei kasutagi. Sama aga ei saa öelda telekapuldi kohta, mille puhastamine ilmselt sul koduski sageli kahe silma vahele jääb. Hotellis on asi mitu korda hullem.
  8. Hotellitubadel on sageli hämar ajalugu. Hotellid on enesetapjate magnetid – ning paljud neist õnnetutest inimestest on tegelikult kohalikud. Töötajad aga eelistavad tubades toimunust vaikida, kuna see ei oleks ärile hea.
  9. Ka voodikatteid ei puhastata nii sageli, kui vaja oleks. CNN kirjutab, et kõige rohkem tasub puhkusearmastajal tähele panna voodikatet – targem oleks see üldse hotelli jõudes kappi ära panna ning mitte selle all magada, kuna voodikatteid ei puhastata kuigi sageli.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles