Riik pildis: kümme kohta Uus-Meremaal, mida kindlasti külastada

Pohutu geiser Foto: Vida Press
Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe reisiportaali «Riik pildis» artikliseeria toob lugejateni hulgaliselt põnevaid kaadreid maailma eri paigust.

Saarte laht

Saarte laht
Saarte laht Foto: Vida Press

Parim paik, kuhu minna, kui oled kalandushuviline. Samuti võiksid maalilise paiga enda reisisihiks sättida veel purjetajad ja teised veespordinautlejad. Imeilusas piirkonnas on 144 saart, kus saab nautida looduse ilu ja veemõnusid. Kindlasti tasuks siin ära proovida ka sukeldumine.

Auckland

Auckland
Auckland Foto: Vida Press

Auckland on Uus-Meremaa suurim linn ja ühtlasi ka üks huvitavamaid paiku, mida külastada. Kuna paljud lennukid maanduvad just Aucklandist on see ideaalne koht oma seikluse alustamiseks. Linnamelu tuleks nautida vähemalt paar päeva. Muuhulgas on Lonely Planet nimetanud Aucklandi ka kümne maailma parima linna hulka.

Waitomo koopad

Waitomo koobas
Waitomo koobas Foto: Vida Press

Waitomo koopad on täis väikesi helendavaid ussikesi, mis külastajatele teed näitavad. Kindlasti on koobastes käik selline elamus, mida kusagilt mujalt hankida ei ole võimalik. Selleks, et saada koobaste tekkest ja omapärasest loodusnähtusest paremat ülevaadet, tasuks koopaid külastada paadiekskursiooniga.

Te Whakarewarewa org

Pohutu geiser
Pohutu geiser Foto: Vida Press

Uus-Meremaa külastus ei ole täiuslik, kui ei ole käidud selles geotermaalorus. Siin on mitmed endiselt aktiivsed geisrid, muugulgas ka Pohutu, mis on lõunapoolkeral kõige suurem. Lisaks tõmbab külastajaid ligi ka looduslikud mudajärved, mille temperatuur võib küündida isegi kuni 93 kraadini.

Queenstown

Queenstown
Queenstown Foto: Vida Press

Queenslandi tuntakse kui Uus-Meremaa seikluspealinna. Talvel ja kevad saab siin suusatada ning lisaks harrastatakse siin ka benji-hüpet, langevarjuhüpet, kärestikel sõitmist ja kiirpaadiga kihutamist. Kõike seda saadab loomulikult imekaunis loodus.

Christchurch

Christchurch
Christchurch Foto: Vida Press

Vaatamata sellele, et üsna hiljutisel perioodil on piirkonda laastanud mitu maavärinat, on linn suutnud end taas jalule seada. Üks parimaid paiku, mida seal külastada, on kindlasti botaanikaaed, kus jalutamislusti jätkub tundideks. Seal on ka mõned Uus-Meremaa suurimatest, pikimatest ja vanimatest puudest.

Waiheke saar

Waiheke saar
Waiheke saar Foto: Vida Press

Kuigi tegu on üsna pisikese saarega, on sellele end ära pressinud ohtralt viinamarjaistandusi. Selleks, et saare mõnust viimast võtta, tuleks liituda mõne ekskursiooniga, kes ühest veinimõisast teise viib ning nii saab rahulikult ka kohalikku toodangut degusteerida.

Rotorua

Rotorua
Rotorua Foto: Vida Press

Tegu on ühe maailma aktiivsema geotermaalpiirkonnaga. Siin räägib Maa kõigi külastajatega. Keevad mudatiigid, sisisevad geisrid ja suured vulkaanikraatrid näitavad turistidele looduse võimu. Siin saab liguneda ka mõnes kuumaveeallikas või õppida tundma maoori ajalugu ja kultuuri.

Foxi ja Franz Josefi liustikud

Franz Josephi liustik
Franz Josephi liustik Foto: Vida Press

Kõikidest maailma liustikest on need ühed ligipääsetavamad. Giidiga ekskursioonid viivad soovijad jääkoobaste ning lummavate vaadete maailma. Kes matkata ei julge või ei taha, saavad kaunist vaatepilti nautida vesilennukite või helikopterite pardalt.

Kaikoura

Vaal
Vaal Foto: Vida Press

Sellesse väikesesse külla peaksid kogunema kõik linnuvaatlejad, loodusentusiastid ja mereannigurmaanid. Seal on suurepärased matkarajad ja ühtlasi on see ideaalne paik, kust silmata vaalasid. Lisaks võib vaalavaatlusel märgata veel ka hülgeid, delfiine ja hulgaliselt linde.

Põneva reisikirja Uus-Meremaast koos suure galeriiga leiad siit.

Teisi Riik pildis lugusid, kus muuhulgas saab lugeda Hispaaniast, Inglismaast, Itaaliast, Ameerika Ühendriikidest ja Gruusiast vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles