Levinud käitumine lennukis, mis võib kaasa tuua suure rahatrahvi

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Sa võid arvata, et reisid tihti ja tead, kuidas lennukis käituda, kuid see üks asi võib sullegi üllatusena tulla.

AOL küsis lennusaatjalt Celesse Dietzelilt, mis võiks olla üks asi, mida igaüks peaks lennureisimise kohta teadma. «Võta seda kui baari,» ütleb ta. «Sa ei võta ju baari kaasa oma alkoholi.»

Samamoodi on lennukis oma alkoholi tarbimine keelatud. «Paljud inimesed ei tea seda, kuna sa võid väikeseid pudeleid käsipagasis pardale tuua. Aga sa ei tohi neid avada ega tarbida,» rõhutab Dietzel. «Seda lihtsalt ei tohi lennukis teha.»

«Lennukis ei tohi purjus olla,» täpsustab Dietzel. «See on suur asi ja paljud inimesed ei tea seda. Seda juhtub palju. Nad mõtlevad, et tellivad jääd ja toonikut ning avavad oma džinni. Seda ei tohi teha. Esiteks on see etiketi vastu eksimine ja teiseks on ka föderaalsed lennuseadused selle keelanud. Sellega võib kaasneda kuni 11 000 dollari (9100 eurot) suurune trahv – päris kallis drink, kas pole?»

Juba praegu on Ryanair teinud ettepaneku mitte serveerida lennureisijatele rohkem kui kaks jooki. Seda just põhjusel, et purjus reisijad on põhjustanud liiga palju vahejuhtumeid, mis lähevad kalliks maksma kõigile, mitte ainult napsusele reisisellile endale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles