Saaremaa juurtega ärimehe kosmosereis seisab katsetuste taga

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kosmos.
Kosmos. Foto: SCANPIX

Vanavanavanemate kaudu Saaremaa juuri omav ning Mustjalga Eesti kaasaegseima observatooriumi rajanud Raivo Hein valmistub saama Eesti esimeseks kosmoseturistiks, mis seisab lennuvahendi katsetuse taga.

«Praegu arenguid selles osas, et minust saaks esimene Eesti kosmoseturist, ei ole,» kinnitas 44-aastane Hein, kirjutas Meie Maa.

Varem on internetiportaali cvkeskus.ee looja öelnud, et reis võib juhtuda tänavuse aasta lõpus või järgmisel aastal ja kindlust annab talle möödunud aastal toimunud kohtumine kosmoseturismi projekti vedava Ameerika ärimehe Richard Bransoniga.

Bransoni loodud ettevõte Virgin Galactic ehitab kosmosesõidukit, mis viib soovijad umbes 100 kilomeetri kõrgusele ja kosmoseturistidel avaneb seal võimalus olla 5–6 minutit kaaluta olekus ning soovi korral vabastada end kinnitusrihmadest ja hõljuda kosmosesõiduki kabiinis.

Seni kuni kosmoselennu täpset kuupäeva pole teada, jääb Heinal üle enda loodud observatooriumi, mis vaid võimsuselt jääb alla Tõravere observatooriumile,  teleskoobist seirata avarusi, mille külastamiseks tal peagi võimalus avaneb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles