Õhkutõusu ja maandumise ajal magamine on tervisele kahjulik

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magamine lennukis
Magamine lennukis Foto: Vida Press

Kui tormad varastel hommikutundidel lennujaama, siis kipub uni lennukis kiiresti peale tulema ja juba õhkutõusu ajal võid unenägusid vaadata.

Selgub aga, et õhkutõusu ja maandumise ajal magamine võib tekitada üsnagi tõsiseid terviseriske. Ühena neist võib kõrvadel tekkida püsiv kahjustus, vahendab Business Insider.

Õhkutõusu ja maandumise ajal muutub lennukis rõhk väga kiiresti. See mõjutab ka rõhku meie kõrvades, tekib vaakum, mistõttu lähevad kõrvad lukku. Sellel hetkel on väga oluline probleemiga tegeleda, et kõrvad jälle lahti läheksid.

Kui magad, ei ole võimalik kõrvades rõhku tasakaalustada, kõrvad jäävad lukku ja tekkida võib muu hulgas iiveldus, kõrvapõletik, kuulmekilekahjustus või halvimal juhul isegi ninaverejooks ja kuulmiskadu. Seega tuleks alati vältida lennu alguses ja lõpus magamist.

Kõrvade rõhku saab tasakaalustada neelatamise ja haigutamisega. Headeks abimeesteks on vee joomine, lutsukommi imemine ja nätsu närimine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles