Mainekas väljaanne valis Eesti küla Euroopa avastamata pärlite hulka (4)

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koguva küla Muhumaal
Koguva küla Muhumaal Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix

Mainekas reisiväljaanne Travel+Leisure reastas 25 Euroopa linnakest-külakest, mis on avastamata pärlid, kuid kuhu iga inimene vähemalt korra oma elus jõuda võiks. Nimekirja jõudis ka üks Eesti külake.

Koguva küla Muhumaal, mis kunagi kuulus rootslastele, hoiab elus vanu traditsioone. Kalastamine ja lambapidamine on jätkuvalt au sees ning ümbruskond on tänu sellele puutumata. Külastajatel on võimalus näha metskitsesid, rebaseid, põtru, kevadeti aga rändavaid luiki.

Omaette vaatamisväärsus on ka 300-meetrine Üügu pank, kus saab imetleda rohkem kui 20 metsikut orhideed. Ööbida soovitatakse Pädaste mõisas, kus on ka saare peeneim restoran. Mainitud on ka juulikuus toimuvat jazzifestivali.

Teiste avastamata pärlite hulgas on välja toodud näiteks veel Volga kallastel asuvat Pliose küla, Kotorit Montenegros, Bolgherit Itaalias, Lavenhami Inglismaal, Aberdouri Šotimaal, Norciat Itaalias, Hellnari Islandil ja Slavonicet Tšehhimaal.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles