Euroopa riik, kus Elizabeth II ei ole oma valitsusaja jooksul käinud

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninganna Elizabeth II.
Kuninganna Elizabeth II. Foto: Vida Press/Scanpix

Ühendkuningriikide kuninganna Elizabeth II on võimul olnud juba 65 aastat ning selle aja jooksul on ta saanud ohtralt reisida, kuid ometi ei ole ta jõudnud ühte Euroopa riiki.

Valitsusaja jooksul on kuninganna külastanud 193st ÜRO riigist 116 riiki, kuid ometi ei ole ta alates 25. eluaastast jõudnud enam Kreekasse. Kuigi kuninganna on seal varem käinud, ei ole ta sinna oma valitsusajal jõudnud, vahendab Express.

Elizabeth II käis Kreekas 1950. aastal, kui ta kutsus sinna tulevase prints Philipi nõbu Kreeka kuningas Paul. Kuningliku perekonna uurimisele pühendunud ajaloolane Hugo Vickers sõnas, et tegelikult on prints Philip ka Kreeka prints, mistõttu on see seik ka tähelepanuväärne.

«Prints Philipile Kreeka aga ei meeldi, sest seal mõisteti kohut tema isa üle ja ta oleks võidud hukata. 1922. aastal pidid nad kõik sealt põgenema,» sõnas Vickers. Ühtlasi usub ta, et Elizabeth II ei ole keegi rohkem lihtsalt Kreekasse kutsunud, mistõttu ei ole ta seal ka käinud.

Prints Philip on aga üksi Kreekas käinud, külastades ka oma sünnisaart Korfut ning Ateenas elavat ema. Printsi ema kolis aga 1960ndatel aastatel juba Suurbritanniasse, mistõttu jäi ka põhjust Kreeka külastamiseks vähemaks.

Philip sündis 1921. aastal Korful, kuid tema perekond sunniti eksiili, kui tema onu, kuningas Constantine I pidi sõjajärgselt troonist loobuma. Kuna perekond kartis ohtu oma elule, pagesid nad saarelt juba siis, kui prints Philip oli vaid 18 kuud vana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles