Kuulus reisijuht valis välja maailma kõige ilusama riigi

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šotimaa
Šotimaa Foto: Vida Press

Rough Guide'i reisijuhi lugejad valisid välja maailma kõige ilusama riigi, mille ilu soovitatakse imetlema minna kõigil reisisellidel.

Esimese koha saavutas Šotimaa, tõugates sellega troonilt Kanada. Veel mahuvad tabeli esiotsa Soome, Norra ja Lõuna-Aafrika Vabariik, vahendab Independent. Šotimaa naaberriik Inglismaa sai alles seitsmenda koha ning Wales jäi kümnendaks.

Šoti turismiekspert Malcolm Roughead usub, et selline positiivne reklaam toob neile turiste veel juurdegi.

«Meil on hea meel kuulda, et Šotimaa sai Rough Guide'i lugejatelt sellise austusväärse tiitli, kuid see kindlasti ei tule üllatusena kellelegi, kes on meie imelises riigis käinud,» sõnas Roughhead. «Alates lummavatest maastikest kuni imetlusväärsete ajalooliste atraktsioonide ja kirevate, kuid kaunite linnakeskusteni võlub Šotimaa külastajaid.»

Lisaks kutsus ta üles kõiki kohalikke ja külastajaid kaitsma Šoti loodusvarasid, et neid saaks imetleda veel paljud põlvkonnad.

20 maailma kõige kaunimat riiki:

1. Šotimaa

2. Kanada

3. Uus-Meremaa

4. Itaalia

5. Lõuna-Aafrika Vabariik

6. Indoneesia

7. Inglismaa

8. Island

9. Ameerika Ühendriigid

10. Wales.

11. Sloveenia

12. Mehhiko

13. India

14. Soome

15. Šveits

16. Peruu

17. Norra

18. Iirimaa

19. Horvaatia

20. Vietnam

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles