Lennufirmad, kes pakuvad ööbimist omal kulul

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hotell
Hotell Foto: SCANPIX

Sagedasti juhtub, et soodsat lennuhinda otsides jääb ette vaid pikkade ooteaegadega lende. Esmapilgul ebamugavad ühendused võib aga enda kasuks keerata, kui oskad valida lennufirma, mis lennuplaanist tingitud ööbimise puhul majutuse korraldab ja hotellikulud katab. 

Reisibüroo Go Travel tootejuht Anna-Liisa Krönström on kokku pannud nimekirja lennufirmadest, kelle lende sel puhul eelistada tasuks.

Turkish Airlines

Euroopa parim lennufirma lendab Tallinna ja Istanbuli vahel ning pakub sageli väga hea hinnaga lennupileteid kõigisse piirkondadesse maailmas. Ümberistumised on reeglina üsna sujuvad, aga isegi kui see nii ei ole, saab ümberistumist kasutada tasuta lühipuhkuseks Istanbulis. Turkish Airlinesi kulul on võimalik veeta maksimaalselt kaks ööd Istanbulis, kui sinu lendude vahe on rohkem kui kümme tundi turistiklassis ning seitse tundi äriklassis ning ühtegi varasemat lendu ei ole võimalik osta.

Teise võimalusena pakub Turkish Airlines tasuta linnaekskursiooni, mis annab kiire ülevaate Istanbuli ajaloolistest vaatamisväärsustest. Ekskursioon on tasuta kõigile reisijatele, kes lendavad Turkish Airlinesi rahvusvahelistel lendudel, kasutavad ümberistumiseks Atatürki lennujaama ning lendude vahele jääb piisavalt pikk aeg. Eelregistreerimist ei ole vaja, kuid ümberistumise aeg ei tohi olla lühem kui kuus tundi ja pikem kui 24 tundi ning selle aeg peab sobima ekskursioonide graafikuga. Ekskursioon sisaldab ka toitlustust.

Majutus- ja ekskursioonipakkumist siiski korraga kasutada ei saa.

TAP Portugal

Euroopa lennufirma kodujaamaga Lissabonis lendab peamiselt Põhja- ja Lõuna-Ameerika vahel ning Aafrikasse. Tallinna nad ei lenda, kuid lendu saab alustada nii Helsingist kui ka Stockholmist. Hinnatase on eriti soodne eelkõige lendudeks Portugali saartele (Assoorid, Madeira), aga ka Lõuna-Ameerika suunal. Tasuta öömaja koos hommikusöögiga saavad TAP Portugali reisijad tingimusel, et tegu on pikamaalennuga ning kõik lennud piletil on TAP Portugali lennud.

Qatar Airways

Lennufirma, mis nimetati aastal 2015. maailma parimaks, pakub sageli väga soodsaid kampaaniahindu lendudeks Skandinaaviast kõikjale maailmasse. Eriti head on hinnad lendudeks Aasia ja Okeaania suunal. Lisaväärtusena pakub Qatar Airways majutust Dohas, viisat, lennujaamatransfeeri ja sööke. Kõik see kehtib olukorras, kus ümberistumise aeg lendude vahel jääb vahemikku 8–24 tundi ja seda vaid juhul, kui ühtki varasemat sobilikku lendu ei ole.

Tasuta majutuse täpsed tingimused Qatar Airwaysi lendudel:

Ümberistumisaeg Dohas on vähemalt kaheksa tundi ning ühtegi varasemat Qatar Airwaysi lendu ei ole.

Ümberistumisaeg Dohas ei tohi ületada 24 tundi.

Lennud ei toimu Doha ja Abu Dhabi, Bahreini, Dubai, Kuveidi, Muskati, Ras Al Khaimah' ja Sharjah' vahel.

Lennubroneering peab olema tehtud rohkem kui 72 tundi enne lendu, et Doha Hamadi rahvusvahelise lennujaama transiitlauda jõuaksid lendaja jaoks vajalikud edasised juhised.

Etihad Airways

Üks maailma parimaid lennufirmasid, mis sageli pakub soodushindu ka lendudele algusega Tallinnast. Lennufirma kodujaamaks on Araabia Ühendemiraatide pealinn Abu Dhabi, kust peaaegu kõik kauglennud ka algavad. Tasuta majutuse saavad kahjuks ainult äriklassi reisijad, kuid tegu on ka tõeliselt suurepärase teenusega. Äriklassis reisijad võivad majutuseks valida Abu Dhabi viietärnihotelli üheks ööks, esimese klassi reisijad aga soovi korral kaheks ööks. Kes aga reisivad Etihadi kõige luksuslikumas, Residence-klassis, võivad nautida kaht tasuta ööd Emirates Palace'i Khaleej sviidis.

Erilist tähelepanu väärib aga Etihadi boonus reisijatele, kes oma lennust maha jäävad. Nemad saavad hotelli kasutada perioodil, kui ootavad järgmist lendu, juhul kui ooteaeg on piisavalt pikk selleks, et oleks mõistlik lennujaamast lahkuda.

Emirates

Dubais baseeruv lennufirma pakub teenust nimega Dubai Connect neile klientidele, kelle lendude vahe turistiklassis on 8–24 tundi ja äriklassis 6–24 tundi juhul, kui lennupileti hind ületab 840 eurot. Lennuhinna sisse kuuluvad peale hotellimajutuse ka Burj Khalifa külastus, toitlustus ja transport. Teenust Dubai Connect saab broneerida kuni 24 tundi enne lendu Dubaisse.

Singapore Airlines

Viie tärni lennufirma pakub reisijatele teenust Singapore Stopover Holiday, kus hotelli ei pakuta tasuta, aga selle hind on oluliselt odavam kui ise broneerides. Hind sisaldab tasuta transfeeri lennujaamast hotelli ja tagasi ning lisaks veel hop-on-hop-off-bussiekskursiooni, mis annab ülevaate kõigist olulistest vaatamisväärsustest. Teenuse hinnad algavad 40 eurost ühe öö kohta.

Singapuri kaudu lendamise kasuks räägib ka võimalus teha ümberistumine maailma parimaks lennujaamaks hääletatud Changi lennujaamas. Singapore Airlinesi lennuhinnad on eriti soodsad, kui on plaan reisida Austraalia ja Okeaania suunal.

Ethiopian Airlines

Lennufirma lendab paljudesse eksootilistesse sihtkohtadesse Aafrikas, aga ümberistumise ajad on tihti pikad. Kui ooteaeg lennujaamas jääb 8–24 tunni vahele, pakub lennufirma enda kulul hotelli, transfeere ja viisat. Seda kõike aga kahjuks vaid reisijatele, kes saavad Etioopiasse viisavabalt või on neile võimalik viisa vormistada riigipiiril (riigipiiril saavad viisa valmistada need eestlased, kellel on ette näidata Etioopiast kutse, muul juhul see  võimalik ei ole).

Asiana Airlines

Pakub majutust, kui lennata läbi Incheoni lennujaama Lõuna-Koreas Soulis. Majutuse võimalus kehtib lendudele, mille vahel ümberistumise aeg on pikem kui kaheksa tundi, aga majutuse soov tuleb lennufirmale teatada hiljemalt 72 tundi enne majutuse vajadust.

Gulf Air

Kui lennata Gulf Airiga läbi Bahreini, võite ümberistumise ajaks tasuta majutuse saada juhul, kui kõik lennud on Gulf Airi koodil (aga see ei pea tingimata olema Gulf Airi enda lend). Kõrgemates broneeringuklassides vormistatud piletiga on majutus tasuta, kui ümberistumise aeg on rohkem kui kaheksa tundi ning varasemat edasilendu ei ole. Madalamas broneerimisklassis reisides ei ole majutus päris tasuta, aga siiski väga soodsa hinnaga, ainult 47 eurot dollarit täiskasvanule ja 26 eurot lastele vanuses 2–12 aastat.

China Southern Airlines

Lennufirma, mille kodujaam on Hiinas Guangzhous, pakub mugavat majutusvõimalust kõigile, kes lendavad China Southern Airlinesi lennuga isegi juhul, kui lennupilet on vormistatud koodijagamisena teise lennufirma lennule. Kui siselennu või rahvusvahelise lennu vahele jääb minimaalselt kaheksa tundi ja maksimaalselt 48 tundi, pakub China Southern Airlines tasuta majutust ning 72-tunnist viisat, mille saab jätkulennu olemasolul piirilt.

Air China

Air China on väga lahke lennufirma, sest nemad annavad tasuta majutuse kõigile soovijatele. Ainukesed tingimused on, et majutuse saab kuni 24 tunniks, kui saabute enne kella ühte öösel mõnda järgmistest lennujaamadest: Peking, Chengdu, Dalian, Hangzhou, Shanghai. Lennufirma korraldab ka transfeeri lennujaamast hotelli ja tagasi. Kõigil, kes lendavad läbi Hiina lennujaamade, on õigus saada 72 tunniks Hiina viisa; eelduseks on edasilennu pileti olemasolu.

SriLankan Airlines

Lennufirma pakub tasuta majutust, kui reis toimub läbi Colombo lennujaama. Kõik, kelle ümberistumise aeg jääb 8–24 tunni sisse, saavad lennufirmalt majutuse, transfeerid lennujaamast hotelli ja tagasi ning toitlustuse. Majutuse korraldamiseks tuleb pöörduda Colombo lennujaama lauda Sri Lanka Airlines Night Stop.

Icelandair

Icelandair ei paku küll tasuta majutust, aga võimaldab Euroopa ja Ameerika vahel lennates mõlemal suunal ilma lisatasuta kuni seitsmeks päevaks Islandil peatuda. Samuti pakub lennufirma välja terve rea ideid, kuidas Islandil peatudes aega sisustada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles