Pildid: ainuke reisilennuk, mis otsustas maanduda otse keset orkaani

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Delta Air Lines keset orkaani
Delta Air Lines keset orkaani Foto: Kuvatõmmis

Kõik lennufirmad on tühistanud lennud piirkondadesse, kus hetkel kogub hoogu viienda taseme orkaan Irma. Delta Air Lines otsustas lende siiski jätkata.

Delta lend 431 tõusis New Yorgist õhku varahommikul. Mõni tund hiljem pidid nad maanduma Puerto Ricol, kus parajasti möllas orkaan Irma. Kui kõik teised lennufirmad olid reisid saarele tühistanud, siis Delta otsustas teekonna ette võtta, vahendab news.com.au.

Lennundusreporter Jason Rabinowitz tegi lennuki teekonnast FlightRadar24 abil ja Twitteri vahendusel ka otseülekande. FlightRadari kaardilt oli näha, kuidas kõik teised lennukid, mis olid esialgu proovinud Puerto Ricole lennata, otsustasid ümber pöörata.

Vähe sellest, et Delta toimetas reisijad Puerto Ricole, võttis lennuk peale 173 reisijat ja otsustas saarelt ka õhku tõusta, kui kõik ülejäänud väljuvad lennud olid tühistatud. Seetõttu pidi Delta lennuk tõusma õhku orkaani välimise ääre ja südamiku vahelt.

Lennufirma sõnul oli nende käsutuses ettevõtte meteoroloogia meeskonna kõige viimased andmed. «Meie meeskond on oma ala parim. Nad vaatasid põhjalikult läbi kõik ilma andmed ja tormi liikumisteekonna, tegid koostööd salongipersonali ja juhtimistorniga, et jõuda kokkuleppele, kas lennata on turvaline,» sõnas operatsioonide ja kliendikeskuse asepresident Erik Snell.

Delta sõnul oli õhkutõusu hetkel kõik lubatud piirides. Nende lennukid tohivad startida ka siis, kui tuulekiirus on 45 kilomeetrit tunnis ja puhanguti kuni 58 kilomeetrit tunnis.

Orkaan Irma on viienda astme torm, mis on kaasa toonud tuuleiilid kuni 297 kilomeetrit tunnis. See on tugevaim orkaan, mis kunagi Atlandi ookeanil mõõdetud. Reedeks peaks see jõudma ka Ühendriikide rannikule ning selleks on tehtud hulgaliselt ettevalmistusi, muu hulgas on paljud lennufirmad jätnud ära reedesed ja nädalavahetuse lennud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles