Suvesoovitus: kaheksa üritust, mida sel nädalal Eestis külastada

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvesoovitus
Suvesoovitus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti ärkab suvel erakordse jõulisusega ellu, toimub palju põnevaid üritusi ja sündmusi, mida tasuks külastada. Reisiportaal teeb igal nädalal kokkuvõtte järgneva seitsme päeva sündmustest.

1. Saaremaa Toidufestival 2017 (4.-10.09) - Suve kuumusest pääsenud rukis kullendab saare kõige rammusamatel maadel. Mõisniku vitsahirmust vaba kartul keerab mullas teist külge. Köögiviljad, mis magavad päeval ja kasvavad öösel, loevad taevatähti kõikjal üle Saaremaa. Küpsusest õhetavad puuviljad tunnevad aga üha suuremat häbelikkust oma neitsiliku priskuse pärast.

2. Pärnu Taimelaat (8.-9.09) - Pärnu Taimelaat on suurim aiandushuviliste kokkusaamiskoht Pärnumaal. Kevadel ja sügisel toimuval laadal kaubeldakse taimede ja aiakaupadega – seemned, istikud, aiasaadused, aiatööriistad, aiatehnika, aiamööbel jne. Sügiseselt laadalt saab lisaks osta kodumaiseid aiasaaduseid, teiste seas viinamarju, meloneid, arbuuse.

3. Nostalgiapäevad Haapsalus (8.-9.09) - Endisaegsete sõidukite paraad, vigursõit ja väljanäitus. Nostalgiapäevade käigus toimuvad erinevad etendused, kontserdid, temaatilised puhkeõhtud, filmiprogrammid ja palju muud üle terve linna.

4. 32. Türi sügislaat (9.09) - Veel puudub sügisene kirevus Türi rohketes parkides, kui kesklinna pargiteedele koguneb Türi Sügislaat. Nüüd on teretulnud kõik, kes pakuvad suve jooksul aedades ja põldudel valminud vilju või soovivad neid talvevaruks soetada. Õige aeg on ka täiendada koduaeda istikute ja püsililledega. Laatade ajal korraldatakse käsitöö- ja aiandusnäitusi.

5. Tartu Maarjalaat (9.09) - Maarjalaadal on suures valikus müügil eestimaist toidu- ja talukaupa, rikkaliku valikuga on esindatud Eesti käsitöömeistreid ja väiketootjad. Kaubeldakse ka istikute ja aiakaupadega. Maarjalaadal on kogupere meelelahutusprogramm.

6. Tartu tänavatoidufestival (9.09) - Eesti suurim ja tuntuim tänavatoidusündmus toob Tartusse kõige värvikama valiku tänavatoitu - Aparaaditehase kohvikud, toiduautod, pop-up restod ning alternatiivkokad. Oleme tudengisõbralikud - toitlustajad pakuvad muuhulgas taskukohaseid «tudengieineid». Festival lähtub rohelisest mõtteviisist – toitu serveeritakse vaid loodussõbralikelt nõudelt ning jooke panditopsidest. Loomulikult on oodata mõnusat melu ja meelelahutust. Sissepääs tasuta!

7. Vanavanemate päev Eesti Maantemuuseumis, Varbuse küla (9.09) - Hooajale paneb punkti põlvkondi siduv ja hulgaliselt koostegemise lusti pakkuv vanavanematepäev «Roostes 90-ndad.» Vanatehnika klubid Vänt ja Levatek ühendavad jõud ning seavad ritta uhke paraadi vanatehnikast. Kui Sul on samuti garaažis oma 90-ndatel soetatud auto, siis tule ja too ta paraadile! Palume eelregistreeruda signe.lillipuu@mnt.ee.

8. Kuressaare Tänavapiknik (9.09) - Tule ja tunne end mõnusalt Kuressaare tänavapiknikul!  Seda juhtub vaid kord aastas, et Lossi tänav Kuressaares on kaetud pikniku laudadega. Rahvas naudib kaasavõetud sööke-jooke ja keerutab jalga tantsumuusika saatel. Kui Sul endal ei ole piknikuvarustust, siis tänava ääres olevad kohvikud on valmis piknikulisi teenindama. Oleme kui üks pere - piknik ühendab kõiki saarlasi, muhulasi ja meie külalisi!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles