Algaja piloodi esimene õhkutõus lõppes õnnetusega

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Algaja piloot
Algaja piloot Foto: Vida Press

JetStari lennuk asus teele Melbourne'ist Hobartisse, pardal 134 inimest, kuid algaja piloot ei saanud õhkutõusuga hakkama, mistõttu tuli lennuk kohe uuesti maandada.

Õhkutõusul tabas lennuki saba maad ning kui lennuk oli rattad maast lahti saanud, kuulis pardameeskond ebatavalist heli. Seetõttu otsustati lennuk tagasi lennujaama viia, et hinnata tekkinud kahjustusi, vahendab news.com.au.

Algaja piloot oli läbinud kõik vajalikud koolitused ning tal oli luba Airbus A320 lennukiga lennata. Lisaks temale olid kokpitis kapten ja kontrollpiloot. Pärast kokkupõrget ning otsust tagasi pöörduda võttis kapten juhtimise üle.

Lennuk maandus turvaliselt ja uurimise käigus leiti sabalt kahjustusi, mis viitasid kokkupõrkele maaga. Algaja piloot pidi läbima täiendkoolitused ja hindamisprotsessi, enne kui ta lubati uuesti lendama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles