Ühendriigid pikendasid Euroopasse reisimise hoiatust

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiffeli torn Prantsuse lipu värvides mälestamaks 2016. aastal toimunud Nice'i terrorirünnakut
Eiffeli torn Prantsuse lipu värvides mälestamaks 2016. aastal toimunud Nice'i terrorirünnakut Foto: MATTHIEU ALEXANDRE/AFP/Scanpix

Ühendriikide valitsus pikendas Euroopasse reisimise hoiatust, sest siin on jätkuv terrorioht.

Eelmine hoiatus anti mais ning see kestab kuni novembri lõpuni. Kuna Ühendriikide valitsuse hinnangul ei ole olukord Euroopas paremuse poole muutunud ja valitseb jätkuvalt suur terrorioht, otsustati piirangut pikendada, vahendab AFP.

Ameerika turiste kutsutakse üles ettevaatlikkusele, eriti kui külastatakse tuntud turismiatraktsioone, transpordikeskuseid, turgusid, kaubanduskeskuseid või kohalikke valitsushooneid. Muuhulgas toodi välja ka kõrgem ohutase hotellides, klubides, restoranides, palvepaikades, parkides, haridusasutustes, lennujaamades ja suurüritustel.

Valitsuse hinnangul on mitmeid terrorirünnakuteks kasutatavaid vahendeid nagu väikesed terariistad või autodega rahvamasside rammimine, keeruline eelnevalt tuvastada.

«Ühendriikide kodanikud peaksid olema alati valmis, sest terroristid või radikaliseerunud ekstremistid võivad rünnakuid läbi viia ilma mingisuguse hoiatuseta. Kui rünnak peaks toimuma, soovitame oma kodanikel järgida kohalike ametivõimude korraldusi, jälgida toimuvat meediakanalitest, hoida lähedastega ühendust ning veenduda, et nad teavad, kuidas teiega ohukorral kontakti saada,» seisis avalduses, millega pikendati ka ohutaset.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles