Miks ei tohiks kasutada hotelli veekannu? (2)

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kann
Kann Foto: Vida Press

Pärast pikka päeva täis avastamist võib olla üsna lõõgastav juua hotellitoas üks tassike teed, kuid tasub teada, et mitte kõik külastajad ei kasuta seda samal eesmärgil.

Sotsiaalmeedias on levima hakanud nii hämmastus kui ka tõsielulised lood, kus turistid räägivad, kuidas nad viimases hädas oma aluspesu veekeedukannus pesevad. Kui puhas pesu kipub otsa saama võib mõnele reisisellile tunduda, et see on liigagi lihtne moodus, kuidas taas kohver puhaste püksikutega täita, vahendab Travel and Leisure.

Aucklandi ülikooli molekulaarbioloogia professor Heather Hendrickson rääkis, et selline käitumine on aga äärmiselt tülgastusväärne. «See on väga väga väga jäle,» sõnas ta.

Kuigi keetmine tapab enamik vees olevaid baktereid või muudab nad vähemalt tervisele ohutuks, siis on raske hinnata, kui kaua on vesi kannus seisnud enne kui keegi teine seda kasutab. Hendrickson täpsustas, et mõned bakterid jäävad ellu ka kõrgetel temperatuuridel.

«Tekib liiga palju tundmatuid asjaolusid ja hotelli veekeetjad ei ole kindlasti pidevalt põhjalikult puhastatud,» sõnas ta.

Kahjuks ei ole ka veekeetja ainuke asi, mille kasutamisest võiks hotellitoas loobuda. Samuti peaks eemale hoidma ka föönidest. Loe lähemalt siit.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles