18 Euroopa turistilõksu ja kuhu nende asemel minna

Johanna Vahuri
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merineitsi Taanis
Merineitsi Taanis Foto: Vida Press

Mõned turistilõksud on üsna nähtavad ja kõigile üheselt mõistetavad, teised aga on tagasihoidlikumad, kuid tõmbavad siiski palju tähelepanu.

Igal juhul tasuks turistilõkse vältida ja valida nende asemel hoopis alternatiivsete paikade külastuse, kus saaks veelgi parema ülevaate sihtriigi kultuurist ja elust, vahendab Insider.

1. Mona Lisa, Prantsusmaa - Mona Lisa maal on tegelikult väga väike ja selleks, et seda näha, peab end läbi suruma tunglevate turistide massist. Louvre'is on küllaldaselt meistriteoseid, neid kõiki tasuks vaadata ja need on vähemalt sama lummavad kui Mona Lisa.

2. Gondoli sõit, Itaalia - kõik, kes Veneetsiat külastavad soovivad alati teha kaasa ka romantilise gondolisõidu, kus juht laseb lahti ka veel lauluviisi. Enam turistilikumat tegevust pole linnas aga olemas. Selle asemel tasuks aga kanalitel sõita hoopis traghetto laevaga, mida kasutavad üle kanalite saamiseks kohalikud.

3. Manneken Pis, Belgia - Belgia pissiv poiss on tegelikult väga väike purskkaev ühel tänavanurgal. Kui on suur soov Brüsselis midagi pissivat näha, võiks üles otsida hoopis Jeanneke Pisi ehk purskkaevu, kus tüdruk pissib vette.

4. Pisa torn, Itaalia - kui külastada Pisa torni, leiab eest sadu turiste, kes kõik üritavad teha seda üht pilti, kus justkui nemad hoiaksid seda torni püsti. Selle asemel võiks sõita aga San Gimignano keskaegsesse tornidega linnakesse, mis on kindlasti üks Toscana pärlitest.

5. Eiffeli torn, Prantsusmaa - Eiffeli tornist tasub kindlasti pilti teha, kuid torni minekuks ei tasu tunde järjekorras seista. Selleks, et saada linnast ilusaid vaateid võib külastada hoopis Terrasse du Printempsi ehk kaubanduskeskuse katust, kuhu saab ligi ka täiesti tasuta.

6. Merineitsi kuju, Taani - selle suurus on igale turistile üllatuseks, sest taaskord on tegu pisikese kujuga. Selle asemel võiks külastada skulptuuride parki Louisiana moodsakunsti muuseumi juures, kust leiab eest 60 imekaunist skulptuuri.

7. Moulin Rouge, Prantsusmaa - kabaree-etendusi pakutakse Pariisis mujalgi. Moulin Rouge on teinud endale lihtsalt nime ja jäädvustanud end seega ka külastajate mälusse. Siiski võib lähedusest leida kohtasid, kus pakutav etendus on paremgi.

8. Blarney kivi, Iirimaa - legendikohaselt saab selle kivi musitaja uskumatult hea flirtimisoskuse. Reaalsuses ei saa sealt suure tõenäosusega midagi muud kui pisikuid. Lisaks räägitakse, et kohalikud kipuvad sinna peale pissima, et turistidega veidi nalja saada. Selle asemel võiks käia Clogheenmilconi jalutusrajal, kust avanevad kaunid loodusvaated.

9. Checkpoint Charlie, Saksamaa - siin on püsti väike putka, mille ümber käivad üsna keskpärased näitlejad. Selle asemel tuleks minna hoopis DDR muuseumi.

10. La Rambla, Hispaania - see tänav on täis turiste ja turistilõksudeks ehitatud poode. Suveniire, mida saab kõikjalt ja mil ei ole Hispaaniaga just kuigi palju pistmist. Selle asemel võiks minna hoopis Mercat de Sant Andrey turule, kust saab kindlasti ka midagi maitsvat hamba alla.

11. Edinburghi loss, Suurbritannia - pilet on üsnagi kallis, kuid väljapanek ei ole tegelikult midagi erilist. Säästa raha ja mine kõnni hoopis Royal Mile teel, mis ühendab Edinburgho lossi ja Holyroodhouse'i paleed.

12. Land's End, Suurbritannia - kuigi Inglismaa kõige läänepoolsem punkt kõlab romantiliselt ja üksildaselt, siis tegelikult on seal ohtralt turistibusse. Ümbritsev ala on täis baare, poode ja suveniirilette. Selle asemel võiks sõita Cornwalli neemele, kus on imekaunid vaated ja palju vähem inimesi.

13. Buckinghami palee vahtkonna vahetus, Suurbritannia - selleks, et vahetust mõnusalt näha, siis peab sinna minema kohale juba erakordselt vara ja ainus mida näha saab on marssivad sõdurid. Selleks, et saada tõeliselt britilikku kogemust tuleks teha hoopis tassike teed Ritzis, mida on seal pakutud juba 1906. aastast alates.

14. The Temple Bar, Iirimaa - baar on kogunud omajagu kuulsust ja seetõttu on seal alati ka meeletult rahvast. Samas on Dublini tänavad täis mõnusaid baare ja pubisid, kus pärastlõunast Guinnessi õlut nautida.

15. Abbey Road, Suurbritannia - selleks, et taasluua Beatlesi ikoonilise albumikaane pilti, peab ootama järjekorras. Lisaks kasutatakse tänavat üsna palju, seega kulub seal ohtralt aega enne kui autosid pole ja lisaks sead end ka ohtu. Kui soovid Beatlesitest rohkem teada, siis tasuks minna hoopis Abbey Road stuudiosse ja võtta seal ekskursioon.

16. Punaste laternate tänav, Holland - see piirkond on peamiselt täis puhkusel olevatest poissmeestest, kes samamoodi nagu kõik turistidki jõllitavad sealseid töötajaid. Selle asemel võiks minna hoopis piirkonda De Pijp, mis on praegusel ajal Amsterdamis kõige populaarsem piirkond.

17. London Eye, Suurbritannia - vaated on küll kaunid, kuid see atraktsioon on täiesti ülehinnatud ning oma hinda see kindlasti väärt ei ole. Selleks, et saada täpselt sama häid vaateid üle terve linna tasuks minna hoopis Tate Moderni.

18. Madame Tussauds, ükskõik kus - kui oled reisinud mõnd uude paika, siis milleks veeta aega siseruumides vaadates vahakujusid kuulsustest. Selle asemel võiks teha ükskõik mida muud ja ükskõik kus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles